Σάββατο 27 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Πιέσεις για αξιοποίηση της επίθεσης στο Μάντσεστερ

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Ξανάρχισε χτες η προεκλογική εκστρατεία στο Ηνωμένο Βασίλειο με φόντο την πολύνεκρη επίθεση της 22ας Μάη στο Μάντσεστερ και την όξυνση της κόντρας μεταξύ αστικών κομμάτων εξουσίας που διασταυρώνουν τα ξίφη τους πάνω σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας, των περικοπών δημόσιων δαπανών σε σχέση με τις δυνάμεις επιβολής τάξης και των επιλογών εξωτερικής πολιτικής και συμμετοχής σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο εξωτερικό.

Η υπουργός Εσωτερικών, Αμπερ Ραντ, δέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης σε τηλεοπτική εκπομπή του BBC την οργισμένη ερώτηση πολίτη που την κατηγόρησε ότι οι περικοπές στις δαπάνες από τις κυβερνήσεις των Συντηρητικών τα τελευταία χρόνια είχαν ως αποτέλεσμα την απόλυση τουλάχιστον 19.000 αστυνομικών και την εξασθένιση των «αντανακλαστικών» των Αρχών για την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων. Η Ραντ αρνήθηκε πως οι περικοπές ενθάρρυναν τη δράση τρομοκρατών, λέγοντας πως οι αντιτρομοκρατικές δυνάμεις «διαθέτουν επαρκείς πόρους». «Δεν πρέπει να υπονοούμε ότι αυτή η τρομοκρατική ενέργεια δεν θα είχε συμβεί, αν υπήρχε περισσότερη αστυνόμευση», τόνισε η υπουργός.

Λίγες ώρες μετά, η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, μιλώντας στη Σύνοδο του «G7» κάλεσε τους ομολόγους της να ασκήσουν όλοι μαζί πιέσεις στις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ και έχουν ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, να...«ηγηθούν του αγώνα κατά της διάδοσης του εξτρεμισμού στο Ιντερνετ».

Συνεχίζονται οι έρευνες

Οσον αφορά στις έρευνες για την επίθεση στο Μάντσεστερ, ο αριθμός των συλληφθέντων «υπόπτων» που ανακρίνονται ανερχόταν έως χτες το απόγευμα συνολικά σε οκτώ μετά την προσωρινή κράτηση μιας 34χρονης και ενός 16χρονου δίχως απαγγελία κατηγοριών. Επιπλέον, ανακοινώθηκε πως ξανάρχισε, μετά από πολύωρη διακοπή, η αντιτρομοκρατική συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ - Βρετανίας που οφειλόταν στις πρόσφατες διαρροές των Αμερικανών σε αμερικανικά ΜΜΕ...

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει τις σχέσεις μετέβη χτες στο Λονδίνο, όπου συναντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον και καταδίκασε τις «ανάρμοστες διαρροές πληροφοριών σε σχέση με τις έρευνες για την επίθεση στο Μάντσεστερ», εκφράζοντας «λύπη» για το περιστατικό και υποσχόμενος την έρευνα της υπόθεσης.

Στο 5% η διαφορά Συντηρητικών - Εργατικών...

Ενδιαφέρον έχει, μέσα σε αυτό το κλίμα, η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας «YouGov», που δημοσιεύτηκε χτες στους «Times» όπου πλέον η διαφορά μεταξύ Συντηρητικών - Εργατικών είναι στις 5 ποσοστιαίες μονάδες (43% - 38%) από 9 που ήταν λίγο πριν από την επίθεση στο Μάντσεστερ και 20 που ήταν λίγο μετά την αναγγελία των πρόωρων εκλογών της 8ης Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ