Τρίτη 30 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Βαριά «καμπάνα» σε ΠΑΟ και αλλαγή σκηνικού

Μπορεί οι νίκες των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού να ξεχώρισαν αγωνιστικά στην 5η αγωνιστική των πλέι οφ, εντούτοις η χτεσινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League για την τύχη του διακοπέντος αγώνα Παναθηναϊκού - ΠΑΟΚ είναι αυτή που αλλάζει πλήρως τα βαθμολογικά δεδομένα. Προς το παρόν τουλάχιστον, αφού σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αναμένεται και η απόφαση για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου, όπου κινδυνεύουν με τιμωρία ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Κάτι που αν συμβεί ενδέχεται να αλλάξει εκ νέου τα δεδομένα, ενόψει του αυριανού αγωνιστικού φινάλε της διαδικασίας με την 6η αγωνιστική.

Βαρύς «πέλεκυς»

Με τα χτεσινά δεδομένα πάντως, ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που πληρώνει βαριά το αντικείμενο (κουτάκι μπύρας) που πετάχτηκε από οπαδό του και χτύπησε τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ιβιτς, οδηγώντας σε διακοπή τον αγώνα των δύο ομάδων για τη 2η αγωνιστική. Σύμφωνα με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ του ΠΑΟΚ με σκορ 3-0, ενώ οι «πράσινοι» τιμωρούνται επίσης με αφαίρεση 3 βαθμών από τα πλέι οφ και άλλων 2 από το νέο πρωτάθλημα, 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 41.500 ευρώ. Η ποινή είναι εφέσιμη εντός πέντε ημερών για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μέσω ανακοίνωσης μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «εξιλαστήριο θύμα».

Ετσι πλέον με τα καινούργια γεγονότα η βαθμολογία των πλέι οφ διαμορφώνεται ως εξής: ΠΑΟΚ 11, ΑΕΚ 9, Παναθηναϊκός 5, Πανιώνιος 4.

  • Σε επιτυχημένη επέμβαση υποβλήθηκε ο διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Παναγιώτης Γλύκος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στην προπόνηση της ομάδας το Σάββατο και υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου. Αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον ένα εξάμηνο.
Ελπίδες πρωτιάς για ΑΕΚ

Πριν τη χτεσινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, στο αγωνιστικό μέρος των πλέι οφ η νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 1-0 ήταν αυτή που ξεχώρισε στην 5η αγωνιστική. Η «Ενωση» σε ένα μέτριο ματς ήταν καλύτερη και πήρε τους τρεις βαθμούς χάρη στο γκολ του Μπακασέτα στο 42'. Μάλιστα οι γηπεδούχοι έχασαν και πέναλτι (χέρι του Κρέσπο), με τον Χριστοδουλόπουλο στο ξεκίνημα (6'), ενώ είχαν και άλλες σημαντικές στιγμές (Μπακασέτας 23', Μάνταλος 66' - 83', Αραούχο 73'). Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι ήταν κακοί, είχαν μόλις 1 τελική προσπάθεια, ενώ φωνάζουν για ορισμένες αποφάσεις του διαιτητή Θάνου.

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός, παρά τις πολλές και αρκετές απουσίες βασικών στελεχών του, πέτυχε μια ακόμα σημαντική (κυρίως για λόγους ψυχολογίας) νίκη, επικρατώντας του Πανιωνίου με 1-0 με γκολ του Λουντ στο 17'. Σε ένα ματς μετρίου θεάματος, οι «πράσινοι» αποδείχθηκαν πιο ουσιαστικοί εκεί που έπρεπε απέναντι στους «κυανέρυθρους», που έδειξαν νωρθοί και φλύαροι, έχοντας ως καλύτερη στιγμή την ευκαιρία του Λάμπρου στο 64'.

Σήμερα οι αποφάσεις για το Ολυμπιακός - Πλατανιάς

Σήμερα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση από το Μονομελές Πειθαρχικό της Λίγκας για το Ολυμπιακός - Πλατανιάς. Το περιστατικό αφορά καταγγελίες ανθρώπων της κρητικής ομάδας για προπηλακισμούς και ψυχολογική βία στο ημίχρονο του αγώνα για το πρωτάθλημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανατροπή κορυφής για τον ΠΑΟΚ (2024-04-04 00:00:00.0)
Ανατροπή πρωτιάς για ΑΕΚ, «αυτοκτονία» ΠΑΟΚ (2017-06-01 00:00:00.0)
Ντέρμπι «αιωνίων» και ...τελικοί για πλέι οφ (2017-03-18 00:00:00.0)
Φινάλε σε... ρευστό τοπίο (2016-04-16 00:00:00.0)
Την ανατροπή ο Ολυμπιακός... τα παράπονα ο ΠΑΟ (2016-03-16 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία η Super League (2013-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ