Παρασκευή 2 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Συμβάσεις με βάση τα ψίχουλα του βασικού μισθού θέλει ο ΣΕΒ

Σε ετοιμότητα για αγωνιστικές πρωτοβουλίες με επίκεντρο τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) καλεί η Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου. Σε συνάντηση που έγινε στις 24/5 με τον ΣΕΒ, μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας, οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων αποκάλυψαν τις διαθέσεις τους η συζήτηση για την υπογραφή ΣΣΕ να ξεκινήσει από μηδενική βάση, δηλαδή από το ύψος του βασικού μισθού.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία έθεσε για συζήτηση στη συνάντηση τα σχέδια ΣΣΕ που έχει καταθέσει εδώ και τρία χρόνια (οινοποιία - ποτοποιία - οξοποιία - ζυθοποιία - εμφιαλωμένα - τυποποιημένα νερά - χυμούς, παστερίωση γάλακτος, τυποποιημένα τρόφιμα, τυροκομία και πτηνοτροφία), τα οποία προβλέπουν επαναφορά των κατώτατων μισθών στα επίπεδα του 2009, συμπεριλαμβάνουν τριετίες, επιδόματα κ.τ.λ.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ, όμως, όχι μόνο δεν προχώρησαν σε συζήτηση των σχεδίων κατά άρθρο, αλλά ζήτησαν από την Ομοσπονδία να... «τεκμηριώσει» γιατί καταθέτει αυτές τις Συμβάσεις.

«Το ερώτημα απευθυνόταν στους εργαζόμενους του κλάδου που από το 2009 έως σήμερα έχουν χάσει πάνω από το 50% του εισοδήματός τους, ενώ η επίθεση συνεχίζεται. Απευθυνόταν σε αυτούς που προσλαμβάνονται με 586 ευρώ και 511 ευρώ, σε συμβασιούχους, εργολαβικούς, απευθυνόταν σε συναδέλφους που δεν έχουν να πληρώσουν νοίκι, ρεύμα, νερό, φάρμακα, φροντιστήρια κ.τ.λ.», επισημαίνει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της. Προειδοποιεί πως οι εργοδότες του κλάδου θέλουν «να γράψουμε στα παλιά μας τα παπούτσια τις κατακτήσεις που είχαν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους τα προηγούμενα χρόνια και να βάλουμε ταφόπλακα σε κεκτημένα όπως κάνει ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός».

Η συνάντηση διακόπηκε και στόχος της Ομοσπονδίας είναι να συνεχιστεί η συζήτηση κατά άρθρο μέσα στον Ιούνη. «Είναι αποκλειστική ευθύνη του ΣΕΒ που ο κλάδος είναι χωρίς σύμβαση όλα αυτά τα χρόνια», τονίζει και καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση του αγώνα για την υπογραφή των ΣΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ