Παρασκευή 2 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανελλαδική κινητοποίηση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη στις 24 Ιούνη

Κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους απευθύνει το ΠΑΜΕ

Να πάρουν μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση που οργανώνει το Σάββατο 24 Ιούνη, στη 1 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, και στην πορεία στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη, καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο του Διημέρου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 24 και 25 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται στα συνδικάτα του κάθε κλάδου και στα γραφεία του ΠΑΜΕ, στα τηλέφωνα: 210.33.01.842, 210.33.01.847, 210.38.33.786.

Σε ανακοίνωσή του για την κινητοποίηση, το ΠΑΜΕ αναφέρει: «Η κυβέρνηση συμμετέχει δραστήρια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, λαμβάνοντας μέρος σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, "γην και ύδωρ" στους φονιάδες των λαών. Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο έχει συγκεντρωθεί πρωτοφανής όγκος πολεμικών πλοίων και φονικών μηχανών κάθε είδους. Από τη Σούδα φεύγουν οι πύραυλοι που βομβαρδίζουν τις άλλες χώρες. Το ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη αποτελεί Κέντρο Ταχείας Αντιδράσεως του ΝΑΤΟ, έχει αναβαθμιστεί σε "Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας".

Το ΝΑΤΟ είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Η ιστορία του είναι γεμάτη πολέμους, χούντες και τρομοκρατία των λαών. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας για τη χώρα μας, όπως αναφέρουν οι κάθε είδους κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως πρόσημου. Το βλέπουμε από την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, από τις τωρινές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ. Οι συνεχείς και αυξημένες παραβιάσεις που καταγράφονται στο Αιγαίο έχουν την πλήρη κάλυψη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο και στα νησιά του Αιγαίου

Να διοργανώσουν Αντιπολεμικό - Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, στις 1 και 2 Ιούλη, με εκδηλώσεις και μορφές που τα ίδια θα αποφασίσουν, καλεί τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

Στο κάλεσμά του, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Εδώ και καιρό η κατάσταση στην περιοχή μας, στο Αιγαίο, μυρίζει μπαρούτι. Πρέπει τώρα οι εργαζόμενοι, ο λαός των νησιών μας, να τους κάνουν ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να ματώσουμε για τα κέρδη τους, δεν πρόκειται να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους, δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι, θεατές στη σφαγή μας. Μαζί με τους εργαζόμενους της Τουρκίας, αλλά και όλων των υπόλοιπων χωρών, απομονώνοντας χρυσαυγίτικες και άλλες εθνικιστικές - ρατσιστικές φωνές που θέλουν τους λαούς διαιρεμένους, να αγωνιστούμε με όπλο την αλληλεγγύη, για να αποτρέψουμε τα εγκληματικά τους σχέδια, να αγωνιστούμε για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά».

Στο πλαίσιο αυτό, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο θα δώσει ανάλογο περιεχόμενο στο Εργατικό Φεστιβάλ που θα διοργανώσει για δεύτερη χρονιά στη Μυτιλήνη. Καλεί και τα υπόλοιπα Εργατικά Κέντρα να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με την ΕΕΔΥΕ, τις τοπικές Επιτροπές Ειρήνης, τους συλλόγους αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, καθώς και άλλους μαζικούς φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ