Παρασκευή 2 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σύσκεψη για την Υγεία στους Σοφάδες Καρδίτσας

Σύσκεψη στους Σοφάδες Καρδίτσας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά της περιοχής στο χώρο της Υγείας, οργάνωσαν οι Σύλλογοι Γυναικών Καρδίτσας, Καλλιθήρου και η Ομάδα Γυναικών Ταμασίου (μέλη της ΟΓΕ). Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΟΓΕ με θέμα «Εργασία - Μητρότητα - Ελεύθερος Χρόνος», παραβρέθηκαν, με αντιπροσώπους τους, ο Εμπορικός Σύλλογος Σοφάδων, ο Σύλλογος Γυναικών Σοφάδων, η Ενωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Σοφάδων, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ματαράγκας, Νέου Ικονίου, Αμπέλου, Γραμματικού και Λεονταρίου.

Στην εισήγησή της, η Ντίνα Μπαντή, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας, τόνισε μεταξύ των άλλων: «Η ΟΓΕ και οι Σύλλογοί της διεκδικούμε διαχρονικά ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας. Τα τελευταία χρόνια, σε συνθήκες εξέλιξης της καπιταλιστικής κρίσης, τα προβλήματα υγείας τόσο των γυναικών όσο και συνολικά των λαϊκών οικογενειών έχουν επιδεινωθεί. Τόσο πανελλαδικά όσο και στο νομό μας μειώνονται και υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο οι δημόσιες υπηρεσίες και οι παροχές πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας, τα Κέντρα Υγείας και τα αγροτικά ιατρεία των χωριών μας υποβαθμίζονται σε οριακό σημείο λειτουργίας, με υπεράνθρωπες προσπάθειες του ελάχιστου υγειονομικού προσωπικού που τα στελεχώνει. Για να έχουμε έστω τα αυτονόητα, χρειάζεται από κοινού - και σ' αυτό στοχεύει η σημερινή σύσκεψη - αφενός να αναδείξουμε τις γενεσιουργούς αιτίες και τους πραγματικούς λόγους που τις δημιουργούν, αφετέρου να γίνει η ευρύτερη ενημέρωση και κινητοποίηση για όλα αυτά που οι υπαίτιοι και τα όργανά τους προσπαθούν να συσκοτίσουν και να μας επιβάλουν».

Παρουσιάζοντας τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ειδικότερα το Κέντρο Υγείας Σοφάδων, ανέφερε ότι καλύπτει περισσότερα από 30 χωριά, με ένα σημαντικό μέρος τους να είναι ορεινά ή ημιορεινά και υπογράμμισε ότι ενώ προβλέπονται 24 ειδικευμένοι γιατροί, υπηρετούν πολύ λιγότεροι. Επίσης, υπάρχουν 15 αγροτικά ιατρεία για τα οποία προβλέπονται 22 γιατροί, αλλά κάποια είναι κλειστά.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, συνέχισε, απαιτούμε: Προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού και πιο συγκεκριμένα οδοντιάτρου, παιδιάτρου, ακτινολόγου. Προσλήψεις αγροτικών γιατρών ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις σε όλα τα αγροτικά ιατρεία. Προσλήψεις μόνιμου βοηθητικού προσωπικού και πιο συγκεκριμένα οδηγών ασθενοφόρων, τραυματιοφορέων, καθαριστριών και προσωπικού φύλαξης κτιρίων.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των φορέων και αποφασίστηκε να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων τη Δευτέρα 12/6 στις 10.30 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ