Πέμπτη 8 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις με ζωγραφιές παιδιών
Στα Τρίκαλα

Από την εκδήλωση στα Τρίκαλα
Από την εκδήλωση στα Τρίκαλα
Εκατοντάδες ήταν τα εκθέματα στην έκθεση παιδικών ζωγραφιών που παρουσιάστηκε την προηγούμενη βδομάδα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου Τρικάλων, στη διάρκεια της εκδήλωσης που οργάνωνε η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων, με τίτλο «Να σκέφτεσαι τους άλλους», στη βάση της φετινής καμπάνιας της ΕΕΔΥΕ.

Φέτος οι ζωγραφιές των παιδιών των δημοτικών σχολείων της περιοχής ήταν εμφανώς βελτιωμένες τόσο σε έμπνευση, όσο και στο σχεδιασμό, ενώ ορισμένες έφταναν σε εντυπωσιακά επίπεδα. Ανάμεσά τους και των παιδιών του 25ου Δημοτικού, όπου υπήρχαν κι εκείνες από τα παιδιά των προσφύγων που διαβιούν στα Τρίκαλα. Αίσθηση προκάλεσε και το DVD του Νηπιαγωγείου Κρηνίτσας, στο οποίο καταγράφηκε με τις παιδικές φωνούλες το ποίημα του Μαχμούτ Νταρουίς «Να σκέφτεσαι τους άλλους», δίνοντας το στίγμα για έναν καλύτερο κόσμο.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Νίκος Μήτσιου, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων, στη συνέχεια τα παιδιά χόρεψαν με το παιδικό και εφηβικό συγκρότημα του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου, με χοροδιδάσκαλο τον Γιάννη Φαφούλια, ακολούθησε η εμψυχώτρια Βάγια Γουλοπούλου με τραγούδι, χορό και παιχνίδι και η εκδήλωση έκλεισε με απονομή αναμνηστικών συμμετοχής στα παιδιά.

Στη Λήμνο

Αντίστοιχη εκδήλωση διοργάνωσε την περασμένη βδομάδα και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύρης Μοσχίδης», στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας, με τη συμμετοχή παιδιών εκπαιδευτικών και γονιών από έξι σχολεία του νησιού.

Τα παιδιά, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, δημιούργησαν παιδικά έργα τέχνης και ποιήματα, δρώμενα και θεατρικά και τραγούδησαν με την παιδική χορωδία, εκφράζοντας με το δικό τους τρόπο και τη φαντασία τους πώς αντιλαμβάνονται την ειρήνη, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, αλλά και στον «άλλο», τον διπλανό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ