Πέμπτη 8 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Μεγαλοδικηγόρο προτείνει για το FBI ο Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Την υποψηφιότητα του δικηγόρου Κρίστοφερ Α. Ρέι στην ηγεσία του FBI ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ένα μήνα μετά την απόφαση αποπομπής του έως πρότινος επικεφαλής του, Τζέιμς Κομέι.

Ο Ρέι είναι μεγαλοδικηγόρος και εργάζεται στο γραφείο «King and Spalding». Διετέλεσε επικεφαλής του Ποινικού Τμήματος το διάστημα 2003 - 2005, ενός από τα σημαντικότερα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Λόγω της θέσης του στο υπουργείο είχε στενή συνεργασία με το FBI.

Στη διάρκεια της προγραμματισμένης για σήμερα κατάθεσης του Τζέιμς Κομέι στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, αναμένεται να εμφανιστεί συγκρατημένος και να μην ισχυριστεί ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να εμπλακεί στην έρευνα για τους πιθανούς δεσμούς μεταξύ μελών του προεκλογικού του επιτελείου και της Ρωσίας. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, θα ισχυριστεί ότι ο Τραμπ, κατά τη συνάντησή τους στο οβάλ γραφείο, του ζήτησε να σταματήσει την έρευνα του FBI για πιθανούς δεσμούς μεταξύ του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικ Φλιν, και της Ρωσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ