Πέμπτη 8 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΕΕΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τις ποινές σε βάρος εργαζομένων

Την κλιμάκωση της επιθετικότητας της ΔΕΗ απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων της και του λαού καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή τις ποινές (έως 10 μέρες αργία) που επέβαλε η διεύθυνση του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου σε τρεις 8μηνίτες εργαζόμενους, που με τον Σύλλογο του χωριού τους διεκδίκησαν αγωνιστικά τα δίκαια αιτήματά τους.

Το ΣΕΕΕΝ καλεί την εργοδοσία να πάρει πίσω τις ποινές και προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας, στην πύλη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, αύριο Παρασκευή, στις 7 π.μ.

Θυμίζουμε ότι στις 11/2/2017, με αφορμή την παρουσία του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ ΑΕ στην Κοζάνη, αντιπροσωπεία του «Συλλόγου για την καταπολέμηση της ανεργίας και για την ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου Ν. Κοζάνης» επιχείρησε να συναντήσει τον πρόεδρο της ΔΕΗ, έστω για πέντε λεπτά πριν την έναρξη της συνέντευξής του στο αμφιθέατρο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Τα στελέχη της ΔΕΗ απαγόρευσαν στα μέλη του Συλλόγου την είσοδο στο χώρο, γεγονός που όξυνε τα πνεύματα, με κύρια ευθύνη της διεύθυνσης της ΔΕΗ ΑΕ.

Το ΣΕΕΕΝ, με ανακοίνωσή του, σημειώνει: «Επιβεβαιώνεται η θέση του ταξικού κινήματος ότι όσο προχωράει η "απελευθέρωση" - ιδιωτικοποίηση της αγοράς ηλεκτρικής Ενέργειας και αυξάνει ο ανταγωνισμός μεταξύ επιχειρηματικών ομίλων για το ποιος θα έχει τα μεγαλύτερα κέρδη από την πίτα, τόσο θα αυξάνει η επιθετικότητα της εργοδοσίας απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.

Εξω από το παιχνίδι δεν μένει ούτε η ΔΕΗ ΑΕ (που την πλειοψηφία των μετοχών την έχει το κράτος). Επιτίθεται στους εργαζόμενους και το λαό για να σωθεί η κερδοφορία της (...) Δίνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών σε εισπρακτικές εταιρείες. Προχωράει σε απολύσεις εργαζομένων, που τις ονομάζει "εθελουσία". (...) Συντηρεί το δουλεμπόριο και την απλήρωτη εργασία στις εργολαβίες για να μειώσει το κόστος. Διατηρεί την απόφαση του ΔΣ για τους μισθούς πείνας στα οκτάμηνα. Περιορίζει τα μέτρα υγείας και ασφάλειας (...) Καθυστερεί τις μετεγκαταστάσεις με τη γνωστή τακτική, ώστε να γλιτώσει τα έξοδα για τις υποδομές των οικισμών. Δεν προχωράει σε όλες τις απαραίτητες μελέτες για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα της περιοχής».

«Μας θέλουν φοβισμένους, τρομοκρατημένους, να δεχόμαστε χωρίς αντιδράσεις ό,τι μας φέρνουν», υπογραμμίζει το ΣΕΕΝ, «γι' αυτό προχώρησε παρά τις αντιδράσεις στην τιμωρία των εργαζομένων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Αυτή η επίθεση δεν πρέπει να περάσει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια (2023-11-14 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου (2020-07-15 00:00:00.0)
Καλεί σε πάλη για καμιά απόλυση στον ΑΗΣ Μελίτης (2019-01-10 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση στον ΑΗΣ Μελίτης (2017-11-21 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό (2017-07-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ