Τρίτη 13 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ
Με ενίσχυση της πάλης και Κοινωνική Συμμαχία μπορούμε να περάσουμε στην αντεπίθεση

Πλούσια πείρα και σχεδιασμός για τη συνέχεια στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με διευρυμένη σύνθεση

Από τη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΒΕ
Από τη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΒΕ
Με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων και Ομοσπονδιών, εκπροσώπων από τοπικές και κλαδικές γραμματείες και Επιτροπές Αγώνα από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε προχτές Κυριακή η συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΒΕ, με διευρυμένη σύνθεση.

Με τη συμμετοχή τους και τις τοποθετήσεις τους κατέθεσαν πείρα από τη δράση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, τονίζοντας ότι απαιτείται σε κάθε κλάδο και κάθε τοπική επιτροπή προσεκτικός σχεδιασμός της παρέμβασης, βελτίωση και αναβάθμιση της δράσης, ώστε να ενισχύονται με όρους κινήματος οι αντιμονοπωλιακές δυνάμεις. Οπως προέκυψε από μια σειρά παρεμβάσεις, όπου υπήρξε τέτοια συγκροτημένη και επίπονη δουλειά, άνθρωπο τον άνθρωπο, μαγαζί το μαγαζί, οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ μετρούν βήματα σε θετική κατεύθυνση, δημιουργήθηκαν αντιστάσεις σε αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, ενάντια στις δυνάμεις της υποταγής, στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

«Επιβεβαιώθηκε ότι οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παρά μόνο νέα χρέη, κατασχέσεις και λουκέτα», σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, καταγράφοντας τα συμπεράσματα του Πανελλαδικού Συμβουλίου.

«Η θωράκιση και η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων», τονίζει, «δε χωράει πλάι - πλάι με την ανάκτηση των βαρύτατων απωλειών και τις καθημερινές ανάγκες των οικογενειών των μικρών ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενων. Μόνος δρόμος η είσοδος στην πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, η προοπτική και ενδυνάμωση της Κοινωνικής Συμμαχίας».

Στο κέντρο της προσοχής τα σωματεία και οι Ομοσπονδίες

Οπως υπογραμμίζει: «Μετρήσαμε τα βήματα που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στη δουλειά της ΠΑΣΕΒΕ, καθώς επίσης και τις νέες απαιτήσεις που διαπιστώνονται στην ανάπτυξη της δράσης. Στο κέντρο της προσοχής μας βρίσκονται τα σωματεία και οι Ομοσπονδίες. Η βελτίωση της λειτουργίας τους σε αγωνιστική κατεύθυνση, το πλαίσιο πάλης τους και η στόχευσή τους για ακόμη πιο μαζικές διαδικασίες. Δυναμώνουμε την προσπάθεια μόνιμης και σταθερής δουλειάς για την αναλυτική ενημέρωση των αυτοαπασχολουμένων, για τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις που έχουν αυτές στη ζωή τους, για την ανάγκη ενίσχυσης της πάλης ενάντια στην εφαρμοζόμενη φιλομονοπωλιακή, ευρωενωσιακή, κυβερνητική πολιτική».

Σημειώνεται ακόμη ότι «καθορίστηκε σαν ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η ετοιμότητα που πρέπει να έχουν οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ (Ομοσπονδίες, σωματεία, ενώσεις ΕΒΕ, κλαδικές και τοπικές γραμματείες, Επιτροπές Αγώνα) μπροστά σε κάθε μορφή και περιεχόμενο που θα αποκτήσουν οι επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις (...) μπροστά σε κάθε ενδεχόμενη εξέλιξη για την οργάνωση της πάλης. Η δράση των συμβιβασμένων δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ αλλά και Ομοσπονδιών, η δημιουργία κλίματος εφησυχασμού, αναμονής και ψεύτικων προσδοκιών και η υπονόμευση κάθε αγωνιστικής πρωτοβουλίας από τη μεριά τους, επιβεβαιώνουν τον επιζήμιο ρόλο τους για τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων».

Τέλος, το Πανελλαδικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε δυνάμωμα της πάλης:

-- Για τη διεκδίκηση αφορολόγητου, ενάντια στις κατασχέσεις και το κυνήγι για τα χρέη.

-- Για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, με δυναμικές κινητοποιήσεις στις 9 Ιούλη μαζί με τους εργαζόμενους.

-- Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις στην περιοχή και τους κινδύνους εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε συμμετοχή των αυτοαπασχολούμενων στην πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, στις 24 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ