Πέμπτη 15 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Αμερικανικές δυνάμεις σε «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις

ΜΑΝΙΛΑ.--

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης Ντουτέρτε επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στις «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις που συνεχίζουν οι Ενοπλες Δυνάμεις στην περιοχή Μαράουι των Φιλιππίνων, ενάντια σε αυτονομιστές ισλαμιστές. Στελέχη του στρατού τόνισαν σε ΜΜΕ ότι η στήριξη των ΗΠΑ στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» αποτελεί ήδη μέρος των αμυντικών συμφώνων που οι δυο χώρες έχουν υπογράψει εδώ και χρόνια. Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ερνέστο Αμπέγια υπογράμμισε ότι «ωστόσο, η πάλη κατά της τρομοκρατίας δεν αποτελεί ανησυχία μόνο των Φιλιππίνων ή των ΗΠΑ, αποτελεί ανησυχία πολλών εθνών στον κόσμο» και συμπλήρωσε: «Οι Φιλιππίνες είναι ανοιχτές σε βοήθεια και από άλλες χώρες, αν την προσφέρουν».

Οσον αφορά την κατάσταση στη Μαράουι, οι τελευταίες πληροφορίες ανέβαζαν το συνολικό αριθμό των νεκρών από τις μάχες σε πάνω από 100 (τουλάχιστον 20 οι άμαχοι).

Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε ισχυρίστηκε ότι η Μανίλα δεν υπέβαλε σχετικό αίτημα στην Ουάσιγκτον, ωστόσο εξέφρασε «ευγνωμοσύνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ