Πέμπτη 15 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής των «Ποδέμος»

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Απορρίφθηκε τελικά η πρόταση μομφής που είχε καταθέσει το σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα των «Ποδέμος» κατά της κυβέρνησης Ραχόι για τα σκάνδαλα διαφθοράς δεκάδων στελεχών του Λαϊκού Κόμματος, καθώς στην ψηφοφορία που έγινε χτες, 170 βουλευτές καταψήφισαν και μόλις 82 υπερψήφισαν. Ακόμα, 97 μέλη της Βουλής απείχαν, ανάμεσά τους και οι βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναδεικνύει ότι ενδοαστικές διεργασίες που «τρέχουν» είναι πιο σύνθετες από ό,τι επιλέγουν να τις εμφανίσουν πολλοί, με βιαστικές διαπιστώσεις περί - δήθεν - «εναλλακτικών» στην πολιτική λιτότητας - συνεργασιών που αναδύονται. Οι αναλύσεις περί πιθανής «αριστερής» στροφής του σοσιαλδημοκρατικού PSOE, μετά την επιστροφή Σάντσεθ στην ηγεσία του, αποδεικνύονται ακόμα πιο απλουστευτικές, αφού η μη στήριξη από το PSOE της πρότασης μομφής των «Ποδέμος» δείχνει ότι το παζάρεμα είναι περισσότερο περίπλοκο.

Πάντως, σύμφωνα με την «Ελ Παΐς», ο εκπρόσωπος του PSOE Χοσέ Λουίς Αμπαλος δήλωσε στον ηγέτη των «Ποδέμος» Πάμπλο Ιγκλέσιας ότι «είμαστε διαθέσιμοι για να οικοδομήσουμε εναλλακτικές πλειοψηφίας σε αυτή την Εθνοσυνέλευση, για να αποσυνθέσουμε τις άδικες πολιτικές του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος και για να δώσουμε ώθηση στις δίκαιες μεταρρυθμίσεις που ζητά η ισπανική κοινωνία». Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα δύο κόμματα δεν αποκλείεται να συνεργαστούν και μέσα στο καλοκαίρι για την κατάθεση κοινής πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, δεδομένου ότι οι βασικές ενστάσεις του PSOE στην τελευταία πρωτοβουλία των «Ποδέμος» ήταν ότι δεν προηγήθηκαν «διαβουλεύσεις» και «καλή συνεργασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ