Πέμπτη 15 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Κάλεσμα ξεσηκωμού ενάντια στις νέες «διευκολύνσεις» στους πολεμικούς σχεδιασμούς

Στο μεταξύ, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κυβέρνηση, η οποία στο πλαίσιο των στρατιωτικών «διευκολύνσεων» που σπεύδει να προσφέρει στις Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, με μεγαλύτερη πρόσβασή τους σε ελληνικές βάσεις, περιλαμβάνει και τις εγκαταστάσεις της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κλιμάκιο υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ επισκέφτηκε, πρόσφατα, με απόλυτη μυστικότητα, τις εγκαταστάσεις της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα, ενώ ανάλογες επισκέψεις προγραμματίζονταν στις αεροπορικές βάσεις της Ανδραβίδας, του Ακτίου και αλλού, προκειμένου να εξεταστεί αν οι συγκεκριμένες βάσεις πληρούν τις προδιαγραφές για μεταστάθμευση αμερικανικών αεροσκαφών και συνολικότερα για τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στους σχεδιασμούς αυτούς, τόσο για τη Λάρισα όσο και για κάθε άλλη περιοχή της χώρας. Οπως υπογραμμίζει, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που καμώνεται την αθώα περιστερά, αποδεικνύεται, ακόμα μια φορά, ότι συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκοντας ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων. Μπλέκει τη χώρα και το λαό μας σε επικίνδυνα παιχνίδια, ενισχύει την παρουσία του ΝΑΤΟ στη χώρα και στο Αιγαίο».

Το ΕΚΛ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής σε ξεσηκωμό, για να μην πραγματοποιηθούν αυτοί οι πολεμικοί σχεδιασμοί, για να κλείσουν όλες οι βάσεις στο έδαφος της χώρας μας. Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στις 24/6 στη Θεσσαλονίκη. Η αναχώρηση από τη Λάρισα θα γίνει στις 10 π.μ., από το χώρο της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης (δίπλα στον Πηνειό).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ