Πέμπτη 15 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Συγκέντρωση σήμερα στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Συμμετέχουν συνταξιούχοι από Αττική, Στερεά και Πελοπόννησο. Συνέντευξη Τύπου χτες από τις Συνεργαζόμενες Οργανώσεις

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
«To συνταξιουχικό κίνημα δεν το βάζει κάτω. Είμαστε όρθιοι, βαδίζουμε σταθερά στο δρόμο του αγώνα. Συνεχίζουμε, με ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση και αποφασιστικότητα!». Με αυτά τα λόγια, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, έδωσε το στίγμα του νέου κύκλου κινητοποιήσεων των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, που παραχώρησαν χτες κοινή συνέντευξη Τύπου, έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενόψει της σημερινής μεγάλης κινητοποίησης των συνταξιούχων στην Αθήνα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Με μαζική παρουσία των μελών των διοικητικών τους συμβουλίων, οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - Δημοσίου - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ - ΠΣΣ Δικηγόρων) κατήγγειλαν νέα και παλιά μέτρα που λεηλάτησαν τις συντάξεις των ανθρώπων του μόχθου και κάλεσαν τους συνταξιούχους να δώσουν μαζικό «παρών» στη σημερινή κινητοποίηση, όπου εκτός των συνταξιούχων της Αττικής, θα συμμετέχουν και συνταξιούχοι από τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ενώ στις 21 Ιούνη προγραμματίζεται πανσυνταξιουχική κινητοποίηση στην Κρήτη.

Οπως σημείωσε ο Δ. Κουμπούρης, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις μόνο το τελευταίο διάστημα οργάνωσαν κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και συσκέψεις σε 32 νομούς της χώρας. Κατήγγειλε την κυβέρνηση, που ενώ διά στόματος πρωθυπουργού στην τελευταία τους συνάντηση διαβεβαίωνε τους συνταξιούχους πως δεν πρόκειται να επιβληθούν νέες μειώσεις, με το 4ο μνημόνιο που ψήφισε πριν λίγες μέρες επιβάλλει νέες περικοπές, αυξάνει τη φορολογία και καταργεί την «προσωπική διαφορά» στις παλιές συντάξεις, ενώ εξίσου μειωμένες είναι όλες οι νέες συντάξεις, όπως και οι παροχές στην Υγεία. «Διεκδικούμε πίσω τις συντάξεις μας», υπογράμμισε ο συνδικαλιστής. «Δεν τις χρωστάμε... Μας μιλάνε για ανάπτυξη. Ποια ανάπτυξη; Με μισθούς για τα παιδιά μας των 250 ευρώ και χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας;».

Στα νέα μέτρα σε βάρος των συνταξιούχων, που «έχουν σαν στόχο τη σταθερή περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης», αναφέρθηκε στην παρέμβασή του ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Δημοσίου, υπογραμμίζοντας πως με τις περικοπές συντάξεων και μισθών πληρώνουν το δημόσιο χρέος, για το οποίο οι συνταξιούχοι δεν έχουν καμία ευθύνη. «Θα είμαστε εδώ κάθε μέρα, όσο δεν ικανοποιούνται τα αιτήματά μας», τόνισε ο Τάσος Γεωργιάδης εκ μέρους της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων των ΕΛΤΑ και απαίτησε την επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης.

«Μας επιβάλλουν νέες περικοπές, ενώ οι νέες συντάξεις είναι στο 1/3 των παλιών και κατακρεουργούν τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας», κατήγγειλε ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. «Μας οδηγούν στον Καιάδα και μας μιλάνε για "αξιολογήσεις"! Κάνουμε και εμείς τη δική μας "αξιολόγηση" και επιλέγουμε το δρόμο του αγώνα...», κατέληξε ο συνδικαλιστής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ