Παρασκευή 16 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Εκθεση με την εκδοτική δραστηριότητα του Κόμματος

Από ξενάγηση στην έκθεση τη μέρα της εκδήλωσης
Από ξενάγηση στην έκθεση τη μέρα της εκδήλωσης
Στο χώρο λειτουργεί, επίσης, και ενδιαφέρουσα έκθεση με όλη την εκδοτική δραστηριότητα του Κόμματος από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, που θα διαρκέσει μέχρι τις 23 του Ιούνη.

Στην έκθεση υπάρχουν οχτώ προθήκες. Στην πρώτη προθήκη υπάρχουν οι πρώτες εκδόσεις της δεκαετίας '20 - '30 καθώς και των Ελλήνων εργατών στη Νέα Υόρκη, όπως μια έκδοση του «Κράτος και Επανάσταση» του Λένιν.

Δύο προθήκες είναι αφιερωμένες στην Οχτωβριανή Επανάσταση και τη σοσιαλιστική οικοδόμηση. Εκεί υπάρχουν βιβλία που αναδεικνύουν τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού, μελέτες, οι σύγχρονες επεξεργασίες του Κόμματός μας, αλλά και λογοτεχνικά μυθιστορήματα.

Αλλη προθήκη περιλαμβάνει εκδόσεις σχετικά με την Κομμουνιστική Διεθνή και το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα, όπως Αποφάσεις, Συνέδρια, που δείχνουν κάθε φορά και τον προσανατολισμό που είχε το διεθνές κίνημα.

Μια προθήκη είναι αφιερωμένη στις εκδόσεις των ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΔΣΕ και μια άλλη στις εκδόσεις για τις φυλακές, τις εξορίες και τις διώξεις από το αστικό κράτος, π.χ. η εφημερίδα «Γιούρα», το χειρόγραφο «468 πολιτικοί κρατούμενοι Αίγινας», όπως επίσης μεταφρασμένο και στα γαλλικά!

Αλλη προθήκη περιέχει εκδόσεις στην πολιτική προσφυγιά από τα δύο εκδοτικά, «Νέα Ελλάδα» και «Πολιτικές και Λογοτεχνικές Εκδόσεις». Σε αυτήν περιλαμβάνονται πολλά λογοτεχνικά βιβλία, Αναγνωστικό για τα παιδιά και παραμύθια.

Εκδόσεις με έργα των Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν περιλαμβάνει μια άλλη προθήκη. Εκεί διαβάζουμε ότι η 2η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, το 1951, αποφάσισε να εκδοθεί το σύνολο των έργων των κλασικών (Απαντα Λένιν, Μαρξ, Διαλεχτά Εργα), καθώς μέχρι τότε εκδίδονταν μόνο ξεχωριστά βιβλία και μπροσούρες συγκεκριμένου θέματος.

Η τελευταία προθήκη περιλαμβάνει κομματικές Αποφάσεις, μελέτες για την Ιστορία, την οικονομία και την πολιτική. Εκεί βρίσκουμε το βιβλίο του Νίκου Ζαχαριάδη, «10 χρόνια πάλης» και την έκδοση της ΚΝΕ το Νοέμβρη του '72, «ΟΚΝΕ, Λενινιστικό Μαχητικό Σχολείο των Νέων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ