Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα

Τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την «ΑΧΟΝ» για ακόμη 35 μέρες αποφάσισε η κυβέρνηση

Από προηγούμενη κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα
Από προηγούμενη κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα
Απεργιακές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη βδομάδα κήρυξαν οι εργαζόμενοι της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), με κεντρικό αίτημα να μην αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εθνικού αερομεταφορέα, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση ενέκρινε την εισήγηση της «Φερστ Μπόστον» (σύμβουλος ιδιωτικοποίησης) και την εξουσιοδότησε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για ακόμα 35 μέρες με την «ΑΧΟΝ» του Θ. Λιακουνάκου (πρώτος υποψήφιος αγοραστής της ΟΑ).

Η ανακοίνωση για την παράταση των διαπραγματεύσεων με την «ΑΧΟΝ» έγινε αργά χτες βράδυ από την ίδια την «Μπόστον», με την προσθήκη ότι παράλληλα θα ζητηθούν διευκρινίσεις σχετικά με τις προσφορές τους και από τους άλλους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό («Κυπριακές Αερογραμμές» και Αυστραλοί επιχειρηματίες).

Σε χτεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), κήρυξε 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Σεπτέμβρη, με αιτήματα: Να μην αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΟΑ, να υπογραφεί ΣΣΕ, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας κ.ά.

Κινητοποιήσεις αποφάσισαν και οι τεχνικοί της εταιρίας, οι οποίοι προγραμματίζουν για αύριο, στις 6 μ.μ., συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Με ανακοίνωσή της η Ενωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων ΟΑ (ΕΠΤΑΟΑ) προαναγγέλλει ότι οι κινητοποιήσεις αυτές είναι το «πρώτο βήμα» των αντιδράσεων των τεχνικών ενάντια στο ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και καταγγέλλει ότι οι προσφορές που υποβλήθηκαν από τους τρεις υποψήφιους αγοραστές της ΟΑ, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «συμφέρουσες» από την κυβέρνηση, είναι «γελοίες και τυχοδιωκτικές», αφού και οι τρεις προσφορές: Μικραίνουν τον εθνικό αερομεταφορέα στο επίπεδο το δικό τους, θέτουν όρους για τη δραματική μείωση του προσωπικού (πάνω από 40% στην Τεχνική Διεύθυνση) και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενώ προτείνουν και την επισκευή των αεροπλάνων της εταιρίας σε ξένα επισκευαστικά κέντρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ