Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Ο ελληνικός πολιτικός κόσμος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, σε τηλεγράφημά του προς τον Τζ. Μπους, αναφέρει ότι «η αποτρόπαιη τρομοκρατική επίθεση εναντίον της χώρας σας, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τόσων αθώων ανθρώπων και εκτεταμένες καταστροφές, προκαλεί την πιο έντονη και απόλυτη καταδίκη κάθε λογικού ανθρώπου».

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με αφορμή το πολλαπλό τρομοκρατικό πλήγμα που υπέστησαν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες, απέστειλε προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους το ακόλουθο συλλυπητήριο τηλεγράφημα: «Βαθιά συγκλονισμένος από το σημερινό τρομοκρατικό έγκλημα εις βάρος της χώρας σας, σας απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, καθώς και τα συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού προς τον αμερικανικό λαό και ειδικότερα στις οικογένειες των θυμάτων. Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις φρικτές πράξεις. Ελπίζουμε ότι οι δράστες θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν αμέσως στη Δικαιοσύνη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, από τη Βοστόνη όπου βρίσκεται, εξέφρασε την οδύνη και την αγανάκτησή του για την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση κατά των ΗΠΑ. Ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι οι πρωτοφανείς αυτές πράξεις προκαλούν φρίκη και αγανάκτηση στην παγκόσμια κοινή γνώμη και είναι καταδικαστέες από κάθε σώφρονα πολίτη του κόσμου. Ο πρόεδρος της ΝΔ απέστειλε προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζ. Μπους συλλυπητήριο τηλεγράφημα.

Από την πλευρά του, ο Γ. Σουφλιάς δήλωσε ότι το πρωτοφανές γεγονός «ίσως δημιουργεί μία νέα πολύ άσχημη κατάσταση στην παγκόσμια κοινωνία» και ζήτησε να υπάρξει συντονισμός των λαών, «ώστε να παταχτεί η τρομοκρατία, που φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει μάστιγα για την ανθρωπότητα».

«Καταδικάζουμε την τρομοκρατική αυτή ενέργεια, απ' όπου κι αν προέρχεται και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας προς τον αμερικανικό λαό. Ταυτόχρονα, εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια για τα θύματα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ