Σάββατο 24 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Νέες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις από τη Μεσόγειο

Διεργασίες σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο, καθώς φουντώνουν ανταγωνισμοί σε όλα τα μέτωπα

Πλάνα που μοίρασε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας από τα χτεσινά νέα πλήγματα της Μόσχας κατά τζιχαντιστών στη Συρία

Russian Defense Ministry Press

Πλάνα που μοίρασε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας από τα χτεσινά νέα πλήγματα της Μόσχας κατά τζιχαντιστών στη Συρία
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Νέες πυραυλικές επιθέσεις σε θέσεις τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία εξαπέλυσαν χτες ρωσικές ναυτικές δυνάμεις, προκαλώντας την καταστροφή σημαντικών διοικητικών κέντρων ελέγχου, αποθηκών με πυρομαχικά καθώς και σε οχήματα σε περιοχές της επαρχίας Χάμα.

Ρώσοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως οι φρεγάτες «Ναύαρχος Εσεν» και «Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς», καθώς και το υποβρύχιο «Κρασνοντάρ», έριξαν έξι πυραύλους Kalibir, αφού προηγήθηκε επικοινωνία με Τούρκους και Ισραηλινούς στρατιωτικούς αξιωματούχους. Τόνισαν ότι οι πυραυλικές επιθέσεις έγιναν «με χειρουργική ακρίβεια» και αφού ελήφθησαν όλα τα μέτρα για να αποφευχθούν θύματα μεταξύ αμάχων. Μετά τις πυραυλικές επιθέσεις στη Χάμα ανέλαβαν δράση ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, που στοχοποίησαν όσους τζιχαντιστές του ΙΚ επέζησαν από τις προηγούμενες επιθέσεις.

Η νέα αυτή ρωσική στρατιωτική κίνηση, λίγες μέρες μετά την κατάρριψη συριακού αεροσκάφους από τις ΗΠΑ, αλλά και ιρανικού «drone» επίσης από τις ΗΠΑ, έρχεται να αναδείξει τις διαστάσεις που αποκτούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, ενώ οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις βαθαίνουν πολύπλευρα στην περιοχή. Στο μεταξύ, Ρώσος γερουσιαστής επανέλαβε πως είναι «σχεδόν 100%» οι πιθανότητες να έχει ήδη σκοτωθεί από ρωσικά πλήγματα ο αρχηγός των τζιχαντιστών Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, φέρνοντας ως πιθανή ένδειξη την πολύμηνη «σιγή ασυρμάτου» και απουσία του από προπαγανδιστικά βίντεο της οργάνωσης.

Εκατοντάδες νεκροί άμαχοι από επιδρομές των ΗΠΑ

Το ίδιο διάστημα, φονικές για τους Σύρους αμάχους αποδεικνύονται αρκετές από τις αεροπορικές επιδρομές του «διεθνούς συνασπισμού» των ΗΠΑ, καθώς εκτιμάται πως προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 472 αμάχων τις τελευταίες 30 μέρες, αριθμό διπλάσιο από εκείνον του προηγούμενου μήνα.

Πληροφορίες του συριακού αντικυβερνητικού «Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που εδρεύει στο Λονδίνο αλλά θεωρείται πως διαθέτει ευρύ δίκτυο πληροφοριών σε πολλές συριακές περιοχές, ανέφεραν πως από τις 23 Μάη έως τις 23 Ιούνη σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων αμάχων στις επιδρομές αφότου ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις του «συνασπισμού» στις 23 Σεπτεμβρίου 2014!

Τουρκικές απαιτήσεις

Επιπλέον, χτες ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Φίκρι Ισίκ επιβεβαίωσε με δηλώσεις του σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο πως δέχτηκε επιστολή του Αμερικανού ομολόγου του Τζέιμς Μάτις, στην οποία αναφέρει πως οι Κούρδοι μαχητές των δυνάμεων SDF, YPG της Συρίας θα παραδώσουν τον βαρύ οπλισμό που τους έχουν δώσει οι ΗΠΑ για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών και την ανακατάληψη της Ράκα.

Πρόσθεσε πως η χώρα του θα επιδιώξει να συμμετάσχει σε έναν «κοινό» όπως είπε μηχανισμό με τις ΗΠΑ, ώστε να επιβεβαιωθεί η παράδοση του οπλισμού από οργανώσεις Κούρδων της Συρίας, που η Αγκυρα θεωρεί «τρομοκρατικές», και επισήμανε ότι θα θέσει το θέμα στον Αμερικανό ομόλογό του στις 28 του μήνα, στο περιθώριο ΝΑΤΟικής συνάντησης στις Βρυξέλλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ