Τρίτη 27 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Τους 13 έφτασαν οι νεκροί ανθρακωρύχοι μετά από έκρηξη στην περιοχή Καντιναμάρκα, στην κεντρική Κολομβία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα έγινε σε ανθρακωρυχείο όπου δεν πληρούνταν ούτε τα βασικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, ενώ δεν υπήρχε καν άδεια λειτουργίας. Δεκάδες εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν στα 500 μέτρα βάθος. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, τουλάχιστον εννιά άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 28 αγνοούνται μετά τη βύθιση ενός πολυόροφου τουριστικού πλοίου κοντά στην πόλη Μεντεγίν.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τραγωδία σημειώθηκε χτες στη Μπαχαβαλπούρ του νότιου Πακιστάν, μετά από έκρηξη που έγινε σε βυτιοφόρο, της οποίας η αιτία δεν ήταν ακόμα σαφής μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Χτες το απόγευμα είχαν χάσει τη ζωή τους 157 άτομα, ενώ από τους 118 τραυματίες τουλάχιστον οι 50 είχαν πολύ σοβαρά τραύματα. Η πλειοψηφία των θυμάτων σκοτώθηκε επειδή μετά τη διαρροή υγρών ένα πλήθος προσέγγισε το σημείο για να συλλέξει καύσιμα...

ΚΙΕΒΟ.-- Ξεκίνησε ερήμην στο δικαστήριο του Κιέβου η δίκη του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος κατηγορείται για προδοσία. Η ακρόαση του πρώην Προέδρου θα γίνει με τηλεδιάσκεψη και θα κληθεί να συμμετάσχει και σε άλλες συνεδριάσεις τους μήνες Ιούνη, Ιούλη και Αύγουστο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ