Τρίτη 27 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Διαβεβαιώνει ότι η ΝΔ θα υλοποιήσει τις προτεραιότητες του κεφαλαίου

Το σχέδιό του για αναθέρμανση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας ανέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας με τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας «Politico» και παρουσιάζοντας ως «τρεις προτεραιότητες» για την καπιταλιστική ανάκαμψη: «Πρώτον, οι ελληνικές δομικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία (...) Δεύτερον, πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και, τρίτον, χρειαζόμαστε περισσότερο δημοσιονομικό χώρο». Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, «αναγνώρισε» ότι «η Ελλάδα πρέπει να υπεραποδώσει ώστε να αποπληρώσει το χρέος της», αλλά βρήκε πως «το 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία διαπραγματεύτηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός στις 15 Ιουνίου, είναι υπερβολικά».

Σε συνέντευξή του, εξάλλου, στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της φυγής των νέων στο εξωτερικό, σημείωσε πως «πρώτη μου προτεραιότητα είναι να σταματήσουμε αυτό το φαινόμενο και να το αντιστρέψουμε. Αλλά αυτό είναι δυνατό μόνο εάν δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και φέρουμε επενδύσεις», ζητώντας για το σκοπό αυτό «μεταρρυθμίσεις», «κυρίως αναφερόμαστε σε αλλαγές που (...) προάγουν τον ανταγωνισμό, μειώνουν το γραφειοκρατικό βάρος και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού», είπε.

Τέλος, χτες απόγευμα, ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε, παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, σε εκδήλωση του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής"» για τα 70 χρόνια από το Σχέδιο Μάρσαλ και τις «Προκλήσεις ανασυγκρότησης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη». Αλλη μια φιέστα για να «ξεπλυθεί» ο ρόλος που έπαιξαν διαχρονικά οι ΗΠΑ στην Ελλάδα, και με τις αναφορές τους να διαχέονται και προς το μέλλον, όπου τα σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης για αναβάθμιση του γεωπολιτικού της ρόλου κινούνται στις ίδιες ράγες με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην περιοχή. Χαρακτηριστικά των όσων λέχθηκαν ήταν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης έσπευσε να αναφέρει ως μια από τις προϋποθέσεις της «επιτυχίας» του Σχεδίου και τη «συναίνεση του λαού μας στην προοπτική της αλλαγής» (!), την ώρα που η αστική τάξη, η τάξη του, για να αποσπάσει τη «συναίνεση» του λαού, τον πέρασε από λεπίδι και τον αλυσόδεσε με χίλιους τρόπους για τα συμφέροντά της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ