Τρίτη 27 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μεταξύ «κατεργαραίων»...

Στη χτεσινή συνάντηση με την ΠΟΕ ΟΤΑ, ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ εμφανίζεται τις τελευταίες μέρες να υιοθετεί το αίτημα της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων. Αίτημα το οποίο, βέβαια, η ΠΟΕ ΟΤΑ υιοθέτησε μόλις από την περασμένη βδομάδα, κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων και των αγώνων των εργαζομένων.

Ενοχλημένος προφανώς, γιατί παραβιάστηκε η... «ειλικρίνεια» μεταξύ «κατεργαραίων», απευθυνόμενος στη συνδικαλιστική πλειοψηφία, ο υπουργός σημείωσε πως «αυτά περί μονιμότητας τον τελευταίο μήνα τα λέτε. Μέχρι τώρα λέγατε μόνο για καταβολή των δεδουλευμένων. Επειδή τώρα σας πιέζει μια παράταξη (σ.σ. εννοεί τη ΔΑΣ), αλλάξατε θέση».

Η επισήμανση του υπουργού, χωρίς να το θέλει, επιβεβαιώνει τις συνεχείς προειδοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εμπιστεύονται την πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ. Οπως χαρακτηριστικά τονίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, «μπορεί σήμερα, για πρώτη φορά, υπό την πίεση του αγώνα μας να υιοθέτησε την πρόταση των Επιτροπών Αγώνα απ' όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, αλλά αύριο μπορεί να τα διπλώσει και να ανακαλύψει πάλι φανταστικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ