Τετάρτη 28 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Στον Κώστα Μίσσα το «τιμόνι» της Εθνικής ανδρών

Ο Κώστας Μίσσας ως προπονητής την Εθνικής Νέων

Eurokinissi

Ο Κώστας Μίσσας ως προπονητής την Εθνικής Νέων
Ο Κώστας Μίσσας είναι από χτες και επίσημα ο ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας μπάσκετ ανδρών, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Ο Ελληνας τεχνικός θα οδηγήσει την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ το Σεπτέμβρη, καθώς και στα προκριματικά για το Μουντομπάσκετ του 2019.

Αυτή είναι ουσιαστικά η τρίτη φορά που ο Κώστας Μίσσας χρίζεται ομοσπονδιακός τεχνικός και η πρώτη για την Εθνική ανδρών, καθώς έχουν προηγηθεί η θητείες του στην Εθνική νέων το 2009, με την οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Ρόδου, καθώς και στην Εθνική γυναικών, με την οποία κατέκτησε την 5η θέση στο Ευρωμπάσκετ του 2009. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είχε το ρόλο του τεχνικού συμβούλου στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Ο 64χρονος Κώστας Μίσσας ήταν καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Καποδιστριακού Παναπιστημίου για 35 χρόνια, μέλος ΕΕΔΙΠ του ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Ως παίκτης αγωνίστηκε δύο φορές στον Πανιώνιο (1968 - 1986 και 1988 - 1989) και στον Παναθηναϊκό (1986 - 1988). Ως προπονητής έχει δουλέψει σε Πανιώνιο, Περιστέρι, Εθνική Κύπρου, Παπάγου, Απόλλωνα Πάτρας, Δάφνη, ΚΑΟΔ, ΑΓΕ Χαλκίδας.

Μετά την ανακοίνωση της πρόσληψής του, ο Κώστας Μίσσας σε δηλώσεις του ανέφερε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής ανδρών. Είναι μία ομάδα καρδιάς και έντονων συναισθημάτων, που ταυτίζονται με όλων των Ελλήνων. Είχα την ευτυχία από πολύ μικρός, είτε σαν αθλητής είτε σαν προπονητής εθνικών συγκροτημάτων να τα βιώσω, και τώρα αντιμετωπίζω την κορυφαία πρόκληση που μπορεί να υπάρξει για κάποιον προπονητή στην πατρίδα του».

  • Επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος απέρριψε την πρόταση της Ομοσπονδίας για να αποτελέσει τον άμεσο βοηθό του Κώστα Μίσσα στον πάγκο της Εθνικής.
Τα φιλικά της Εθνικής

Το πρόγραμμα προετοιμασίας της Εθνικής περιλαμβάνει δύο τουρνουά που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα, στην Πάτρα και στο ΟΑΚΑ, με το καθιερωμένο πια «Ακρόπολις Eurobank», και φιλικούς αγώνες στη Μεγάλη Βρετανία και στη Σερβία. Αναλυτικά:

7-8 Αυγούστου: Πάτρα - τουρνουά με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Ουκρανίας.

11-12 Αυγούστου: Βελιγράδι - τουρνουά με τη συμμετοχή της Ελλάδας, του Μαυροβουνίου και της Σερβίας.

18-19 Αυγούστου: Λονδίνο - δύο φιλικές αναμετρήσεις με τη Μεγάλη Βρετανία.

23-25 Αυγούστου: Αθήνα (ΟΑΚΑ) - τουρνουά «Eurobank Ακρόπολις», με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Σερβίας, της Ιταλίας και της Γεωργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ