Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
Να ανακληθούν οι απολύσεις

Ανακοίνωση της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ

Το κύμα απολύσεων που εξαπέλυσε σε βάρος εργαζομένων η διοίκηση του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρτας καταγγέλλει και καταδικάζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρτας του ΚΚΕ. Παράλληλα η ΝΕ Αρτας ζητά την άμεση ανάκληση των απολύσεων και εκφράζει τη συμπαράστασή της στους απολυθέντες και δηλώνει πως από την πλευρά της θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και σε κάθε κατεύθυνση για τη διασφάλιση του δικαιώματος στη δουλιά και την ομαλή λειτουργία του συνεταιρισμού.

Στην ανακοίνωση της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ τονίζεται πως: «Η διοίκηση του συνεταιρισμού οφείλει να γνωρίζει, αυτό που γνωρίζει όλη η κοινωνία της Αρτας ότι δηλαδή ο συνεταιρισμός υπάρχει γιατί το ήθελαν οι παραγωγοί, οι εργαζόμενοι η κοινωνία της Αρτας και οι φορείς της. Η συμπεριφορά αυτή της διοίκησης του συνεταιρισμού δεν μπορεί να έχει ουδεμία σχέση με τα κοινωνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διέπουν μια συνεταιριστική οργάνωση. Αποτελεί πρόκληση από τη μία να απολύονται εργαζόμενοι με πολυετή προϋπηρεσία και προσφορά και από την άλλη να προσλαμβάνονται άλλοι και μάλιστα αλλοδαποί». Επίσης αναφέρεται πως αποτελεί ανησυχητικό φαινόμενο το ότι η διοίκηση του συνεταιρισμού και ο πρόεδρός του έβαλαν στόχο τον εκβιασμό των εργαζομένων και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Ακολούθως επισημαίνεται πως «υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες σε όλους αυτούς (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) που πήραν υπό την "προστασία" τους τον πρόεδρο του συνεταιρισμού και συγκαλύπτουν τις ενέργειες και τη στάση του, που αποτελεί πρόκληση για τη μικρή μας κοινωνία. Δεν μπορεί ο κ. πρόεδρος του συνεταιρισμού με ξένα κόλλυβα να κάνει τον "επιχειρηματία" σε βάρος του συνεταιρισμού, των παραγωγών, των εργαζομένων και του Αρτινού λαού. Ο Νομός μας δεν αντέχει άλλη ανεργία».

Η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στο συνεταιρισμό και στο Νομό και τους φορείς τους, να απαντήσουν άμεσα και αγωνιστικά για να διασφαλίσουν το δικαίωμα στη δουλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ