Σάββατο 1 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΕΦΣΕΕ
Καταγγέλλει τον αντιαπεργιακό λίβελο της «Αυγής»

Τη χυδαία προσπάθεια της εφημερίδας «Αυγή» να συκοφαντήσει τον αγώνα των συμβασιούχων στους δήμους και να βάλει πλάτη στην παραπέρα υπονόμευση του δικαιώματος στην απεργία, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η ΟΕΦΣΕΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτο το άρθρο που δημοσίευσε στις 28/6 η κυβερνητική εφημερίδα "Αυγή", το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ θέτει υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία ως μορφή πάλης και διεκδίκησης του δίκιου τους.

Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, ως "βασιλικότερη του βασιλέως", δεν επιδιώκει μόνο να ενισχύσει τον "κοινωνικό αυτοματισμό" αλλά κυρίως σπεύδει σαν "λαγός" στο άνοιγμα του δρόμου για την πιο αποφασιστική περιστολή του απεργιακού δικαιώματος, στην κατεύθυνση που υποδεικνύουν κεφαλαιοκράτες, κυβέρνηση, ΕΕ και λοιποί "θεσμοί"».

Καλεί, τέλος, τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους να δώσουν απάντηση σ' αυτές τις μεθοδεύσεις, «με οργάνωση της πάλης απέναντι στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική, στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας και του μεγάλου κεφαλαίου, που συνολικά υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του. Με ενίσχυση της αλληλεγγύης και της ενότητας των εργαζομένων στη βάση των συμφερόντων και των σύγχρονων αναγκών τους, που δεν χωράνε στους "εθνικούς στόχους" της ανάπτυξης των καπιταλιστών και του πολιτικού τους προσωπικού».

«Επιστρέφουμε το λιβελογράφημα της "Αυγής" στους εμπνευστές του και τους διαβεβαιώνουμε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να χαρίσουν σε κανέναν το δικαίωμά τους να αγωνίζονται, να διεκδικούν και να παλεύουν απέναντι στους εκμεταλλευτές τους με όποια μορφή αποφασίσουν», καταλήγει η Ομοσπονδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ