Τρίτη 4 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις συμβασιούχων σε μια σειρά δήμους

Παρέμβαση χτες του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής στο δημαρχείο της Μάνδρας - Ειδυλλίας

Από την απεργιακή συγκέντρωση της περασμένης Πέμπτης
Από την απεργιακή συγκέντρωση της περασμένης Πέμπτης
Σε απολύσεις, που με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα έχουν ξεπεράσει τις 350, προχωρούν αυτές τις μέρες μια σειρά δημοτικές αρχές, αξιοποιώντας την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ανοίγει το δρόμο για τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων, επεκτείνει τις «ευέλικτες» μορφές εργασίας, χτυπά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Μέχρι τώρα απολύσεις έχουν κάνει οι δήμοι Ρόδου, Αθήνας, Συκεών - Νεάπολης, Μάνδρας - Ειδυλλίας, Αγίας Παρασκευής, Αλεξάνδρειας, Καρπάθου, Ραφήνας κ.ά.

Χτες το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο δημαρχείο ενάντια στις απολύσεις 35 συμβασιούχων. Απαίτησαν να συναντηθούν με την δήμαρχο Ιωάννα Κριεκούκη, η οποία όμως... απουσίαζε. Το Συνδικάτο και το Σωματείο καλούν σε νέα συγκέντρωση σήμερα το πρωί, ξανά μπροστά στο δημαρχείο.

Στη Θεσσαλονίκη, την πόρτα των απολύσεων άνοιξε πρώτος ο δήμος Νεάπολης - Συκεών. Η διοίκηση του δήμου ανακοίνωσε την απόλυση 35 συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα, στις 30 Ιούνη.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης - Συκεών καταδικάζει την απόφαση δημάρχου και διοίκησης, στηρίζει το δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή εργασία και ζητά έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει και την κοροϊδία της κυβέρνησης, που έταζε ειδική ρύθμιση στους συμβασιούχους για μονιμοποίηση και στην πράξη αποδείχτηκε πως όχι μόνο δεν εξασφαλίζει τη μόνιμη και σταθερή εργασία, αλλά δεν εγγυάται ούτε ότι θα κρατηθούν στους δήμους με νέες συμβάσεις.

«Τρέχουν» οι σχεδιασμοί για την παραπέρα είσοδο ιδιωτών

Την ίδια ώρα, αποκαλυπτικός για τα όσα σχεδιάζει, εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες για το τοπίο που διαμορφώνεται στον τομέα της καθαριότητας.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι «οι θέσεις του προσωπικού της καθαριότητας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», όμως δεν δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει να προσληφθούν όλοι οι συμβασιούχοι που ήδη εργάζονται και υπολογίζονται σε περίπου 750. Είπε ότι ο δήμος έχει περιθώριο έως τις 31/7/2017 να υποβάλει το νέο οργανόγραμμα Εσωτερικής Υπηρεσίας, που θα αφορά στην καθαριότητα και τις μόνιμες θέσεις προσωπικού που απαιτούνται.

Μπαίνοντας στην ουσία των προωθούμενων σχεδιασμών, για την παραπέρα είσοδο ιδιωτών καπιταλιστών στον τομέα της καθαριότητας, δήλωσε ότι «δεν μπορεί να ισχύσει μια οριζόντια λογική στο καθεστώς των προσλήψεων για όλους τους δήμους. Η λύση που πρέπει να βρεθεί είναι ένα μεικτό σύστημα μόνιμου προσωπικού και ιδιωτικών εταιρειών».

Σε ό,τι αφορά ειδικά τον δήμο Θεσσαλονίκης, ισχυρίστηκε ότι «θα προσφύγει σε ιδιώτες μόνον για αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης και όχι σε μόνιμη βάση, ενώ εξετάζουμε την προσέλκυση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ), που θα ασχοληθούν με τον τομέα της επανάχρησης υλικών», με το πρόσχημα ότι έτσι «δίνονται ευκαιρίες και σε ανέργους»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ