Τετάρτη 5 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ «ΑΘΗΝΑΙΟΝ»
Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην απλήρωτη εργασία

Καθολική η συμμετοχή στη χτεσινή κινητοποίηση - Νέα στάση εργασίας σήμερα

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων
Για τέταρτη συνεχόμενη Τρίτη, οι εργαζόμενοι στην κλινική «ΑΘΗΝΑΙΟΝ» του Ομίλου EUROMEDICA συμμετείχαν καθολικά χτες στη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κλινική. Στη συνέχεια πορεύτηκαν στις διοικητικές υπηρεσίες του Ομίλου. Τα βασικά τους αιτήματα είναι η άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων, οι οποίοι είναι απλήρωτοι μέχρι και 9 μήνες, καθώς και να μπει οριστικό τέλος στην απλήρωτη εργασία, να υπάρξει κανονική ροή μισθοδοσίας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπρόσωπο της διοίκησης, οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν πήραν καμία δέσμευση, αλλά τα αιτήματά τους χαρακτηρίστηκαν ως... «ευχολόγια»! Μετά την προκλητική στάση της διοίκησης, οι εργαζόμενοι αποχώρησαν από τη συνάντηση, προχώρησαν σε συνέλευση προσωπικού και αποφάσισαν νέα στάση εργασίας για σήμερα (10.00 - 14.00) και συγκέντρωση στην κλινική.

«Δεν κάνουμε πόντο πίσω από τα αιτήματά μας»

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη», ο Γιάννης Σκλάβος, μέλος της Σωματειακής Επιτροπής που συγκροτήθηκε πριν λίγες μέρες και μέλος του ΔΣ του κλαδικού Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, σημείωσε: «Οι εργαζόμενοι του Ομίλου EUROMEDICA είμαστε όμηροι εδώ και 7 χρόνια. Εδώ και 7 χρόνια είμαστε αντιμέτωποι με την απλήρωτη εργασία. Οι προσπάθειες της διοίκησης να μας εγκλωβίσουν και να καλλιεργήσουν κλίμα αναμονής, λέγοντας ότι θα πληρωθούμε όταν ξεχρεώσει τις οφειλές του ο ΕΟΠΥΥ προς τον Ομιλο, πέφτουν στο κενό. Το τελευταίο διάστημα και κάτω από τη δουλειά και τη συμπαράσταση του κλαδικού σωματείου, οι εργαζόμενοι σηκώνουν το ανάστημά τους και δεν κάνουμε πόντο πίσω από τα αιτήματά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ