Τρίτη 23 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ»
Να υπερψηφιστεί ο αγωνιστικός συνδυασμός στις εκλογές της Ομοσπονδίας

Διακήρυξη της «Αγωνιστικής Συνεργασίας ΕΒΕ» Ιωαννίνων, που υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ, ενόψει των εκλογών της 24ης Νοέμβρη

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο κατά την οποία οι συνέπειες από την εφαρμοζόμενη πολιτική είναι βαριές για την πλειοψηφία του λαού, πραγματοποιούνται οι εκλογές της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ιωαννίνων. Αυτό τονίζει στη διακήρυξή της «Αγωνιστική Συνεργασία ΕΒΕ» που υποστηρίζεται από τη «Δημοκρατική Κίνηση ΕΒΕ» (ΔΗΚΕΒΕ) μπροστά στις εκλογές που πραγματοποιούνται αύριο 24 Νοέμβρη, καλώντας τους ΕΒΕ να υπερψηφίσουν το συνδυασμό της, προκειμένου να απομονώσει εκείνους που υπηρετούν την υποταγή και τη μοιρολατρία, που υποστηρίζουν σαν εθνικό και υποχρεωτικό στόχο την ΟΝΕ, που αποφεύγουν να συγκρουστούν με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

H «Αγωνιστική Συνεργασία ΕΒΕ» τονίζει ότι οι μικρές επιχειρήσεις του νομού όπως και όλης της χώρας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτοαπασχολούμενες και οικογενειακές, δέχονται την πιο έντονη κρίση της τελευταίας εικοσαετίας. Η εισοδηματική πολιτική λιτότητας, η φορολογική επιδρομή στα χαμηλά και μεσαία στρώματα, η περικοπή των κοινωνικών δαπανών, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα, οδηγούν τις μικρές επιχειρήσεις στο κλείσιμο και τους ΕΒΕ με τις οικογένειές τους στην απόγνωση και την αβεβαιότητα. Την ίδια στιγμή, καταγγέλλει, ένας μικρός αριθμός μεγαλοεπιχειρηματιών και πολυεθνικών αλυσίδων ελέγχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, πάνω από το 60%.

«Ολα αυτά τα προβλήματα - σημειώνει η «Αγωνιστική Συνεργασία» - είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της "οικονομίας της αγοράς" που επιβάλλει το μεγάλο κεφάλαιο, η ΕΕ και εφαρμόζει η κυβέρνηση, που πρακτικά σημαίνει ασύδοτη δράση του κεφαλαίου, συγκέντρωση του πλούτου σε λίγες πολυεθνικές, συρρίκνωση των μικρομεσαίων και εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων».

Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση, συνεχίζει η «Αγωνιστική Συνεργασία»:

  • Οι πλειοψηφίες των ΔΣ των τριτοβάθμιων οργανώσεων ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, που πρόσκεινται στις συνδικαλιστικές παρατάξεις ΔΑΚΜΜΕ, ΠΑΣΚΕΒΕ, ΑΣΚΜΜΕ, όχι μόνο δεν ενεργοποιούν τους ΕΒΕ, αλλά αντίθετα συναινούν και ευθυγραμμίζονται με την αντιλαϊκή πολιτική που βάζει καθημερινά λουκέτα, υποβαθμίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα απομακρύνοντάς το από το διεκδικητικό του ρόλο, εξαντλούν τις δραστηριότητές τους σε δημόσιες σχέσεις και κοσμικές εκδηλώσεις, στην υποτιθέμενη επαγγελματική κατάρτιση μέσω των ΚΕΚ και στην αξιοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων που απευθύνονται κύρια σε μεγάλες επιχειρήσεις, συμμετέχουν στους ψευτοδιαλόγους της κυβέρνησης.
  • Την τριετία που πέρασε η πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ της Ομοσπονδίας που πρόσκειται στη ΔΑΚΜΜΕ και την ΠΑΣΚΕΒΕ, ένθερμη υποστηρίκτρια των σημερινών ηγεσιών της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, υποταγμένη στο λεγόμενο «εθνικό στόχο» της ΟΝΕ υποβάθμισε τον ίδιο το ρόλο και τη λειτουργία της Ομοσπονδίας και ανέκοψε την προηγούμενη αγωνιστική της πορεία. Ξεκόπηκε από τη βάση που είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία και στις όποιες παρεμβάσεις της απέκρυβε τις πραγματικές αιτίες που γεννούν τα προβλήματα. Οι όποιες θετικές αποφάσεις, που υποχρεώθηκε να πάρει έστω και στα λόγια, στην πράξη υποβαθμίστηκαν, έτσι ώστε να μη γίνουν αντικείμενο ενημέρωσης και ενεργοποίησης των πρωτοβάθμιων σωματείων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Επίσης, απέκλεισε από το προεδρείο του ΔΣ της ομοσπονδίας την «Αγωνιστική Συνεργασία ΕΒΕ» που οι ΕΒΕ την ανέδειξαν στις προηγούμενες εκλογές σε μια σημαντική δύναμη.
  • Η «Αγωνιστική Συνεργασία ΕΒΕ» όλο το προηγούμενο διάστημα με σταθερότητα και συνέπεια υπερασπίστηκε τα δίκαια προβλήματα του κλάδου από τη σκοπιά της υπεράσπισης των μικρών επιχειρήσεων κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα. Στήριξε θετικά μια σειρά από προτάσεις - αιτήματα των συναδέλφων της και πρόβαλε ολοκληρωμένες θέσεις για τα προβλήματά τους.

Στο πλατύ και ενωτικό ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συνεργασίας ΕΒΕ» συμμετέχουν επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, ανεξαρτήτως ιδεολογικών, πολιτικών και παραταξιακών επιλογών που τους ενώνουν όμως οι κοινοί στόχοι και επιδιώξεις, όπως η αλλαγή της κατάστασης που υπάρχει σήμερα στο συνδικαλιστικό κίνημα, με την ενίσχυση της αγωνιστικής διεξόδου και η υπεράσπιση των ΕΒΕ από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τις επιπτώσεις από την ΟΝΕ.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ να ενεργοποιηθούν όλοι μαζί και συσπειρωμένοι μέσα από τα σωματεία και την ομοσπονδία να πάρουν την υπόθεση της επιβίωσής τους στα χέρια τους. Να συμπορευτούν με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους και με όλους εκείνους που υποφέρουν από αυτή την πολιτική, να αγωνιστούν για μια άλλη πολιτική, αντιμονοπωλιακή, που θα δίνει λύσεις στα προβλήματά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο φόντο οξύτατων προβλημάτων (2003-09-27 00:00:00.0)
Αρχισε με «τερτίπια» το συνέδριο (2000-03-18 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις ΠΑΣΚΕΒΕ - ΔΑΚΜΜΕ (1999-07-14 00:00:00.0)
ΝΑΙ στην απάτη από ΠΑΣΚΕΒΕ - ΔΑΚΜΜΕ - ΑΣΚΜΜΕ (1997-06-03 00:00:00.0)
Στον "κοινωνικό διάλογο" με άγριες διαθέσεις (1997-05-30 00:00:00.0)
Πρώτη δύναμη η Αγωνιστική Συσπείρωση (1997-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ