Παρασκευή 14 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Εξέταση μαρτύρων και αποπροσανατολιστικές αντιπαραθέσεις

Με την κατάθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Ανδ. Λοβέρδου συνεχίστηκε χτες η εξέταση των μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997 - 2004.

Ο Ανδ. Λοβέρδος κλήθηκε για κατάθεση επειδή την περίοδο που ιδιωτικοποιήθηκε το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» ήταν υπουργός Υγείας, αλλά και αυτός που συνέταξε τη σχετική νομοθετική ρύθμιση. Η κατάθεσή του έδωσε έδαφος για να εξελιχθεί μία ακόμα αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το ποιος είναι μεγαλύτερος πολέμιος της διαπλοκής και της διαφθοράς, επιδιώκοντας να επισκιάσουν ότι πάνε χέρι - χέρι όσον αφορά την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που μετατρέπει την Υγεία σε πανάκριβο, απλησίαστο εμπόρευμα για το λαό, για να ενισχυθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου.

Ηταν χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο Ανδ. Λοβέρδος υπεραμύνθηκε της αντιλαϊκής πολιτικής στο χώρο της Υγείας, λέγοντας ότι ήταν «αναγκαία» η απόφαση για «να γίνει η πώληση του νοσοκομείου» και ότι είχε την «έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους», ενώ δείχνοντας πού οδηγούν οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, τύπου «Ερρίκος Ντυνάν», ανέφερε ότι η πώληση επιβλήθηκε, καθώς «υπήρχαν καταγγελίες των δανείων του από τη "Μαρφίν", τα χρέη προς τις τράπεζες ήταν 86 εκατ. ευρώ, είχε αφαιρεθεί η βεβαίωση καλής λειτουργίας του νοσοκομείου, υπήρχαν διαταγές πληρωμής, το προσωπικό δεν πληρωνόταν και επιπλέον είχε μικρή πληρότητα λόγω όλων των παραπάνω προβλημάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ