Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκτός των τειχών

Τη Δευτέρα, το Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης, εγκαινιάζει στο Χώρο Τέχνης 8 (Χειμάρρας 8) και στο τζαμί Ιμπραήμ Χαν (στη Φορτέτζα), έκθεση του Ρεθύμνιου καλλιτέχνη της διασποράς Γιάννη Κουμεντάκη. Η δουλιά του Γ. Κουμεντάκη - ζει και εργάζεται στο Τορίνο - παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και κινείται ανάμεσα στην επιφάνεια και το χώρο, τα ίχνη, τα σημεία, τις λέξεις, ανατρέποντας τη σχέση λόγου - τέχνης.

Από το Ναύπλιο ξεκίνησε το εικαστικό της ταξίδι η ζωγράφος Αλίς Παπαδοπούλου - Τουρνικιώτη. Πρόσφατα εγκαινιάστηκε έκθεση έργων της στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα «Β. Παπαντωνίου» στο Ναύπλιο με τίτλο «Χρώμα στη ζωή και τα όνειρα». Η δουλιά της χαρακτηρίζεται από «εκρήξεις» χρώματος, ρομαντισμού και ευαισθησίας. Η έκθεση (μέχρι 30/9) θα ταξιδέψει στη Μαδρίτη και τη Ν. Υόρκη.

«Επί ξύλου» τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής της Γεύσως Παπαδάκη, που φιλοξενείται ήδη στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης «ΟΜΜΑ», στα Χανιά της Κρήτης. Η έκθεση αποτελείται από δύο θεματικές ενότητες, με έργα κυρίως πάνω σε ξύλο. Στην πρώτη ενότητα (1994-1997), το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις παλιές κατεστραμμένες ξύλινες πόρτες, με τα ανεξίτηλα σημάδια του χρόνου και τα «μυστικά» τους. Στη δεύτερη ενότητα (1997-2001), παραμένουν μόνο τα περιθώρια από τις πόρτες, ενώ ανοίγεται η θέα της φύσης, με πρωταγωνιστές μοναχικές φιγούρες δέντρων, πλημμυρισμένες από ένα «μεταφορικό» φως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ