Τρίτη 1 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Οιδίπους επί Κολωνώ» στην Πάτρα

Η τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους επί Κολωνώ» κλείνει τις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας για τον Ιούλη και ανοίγει την αυλαία των εκδηλώσεων για τον Αύγουστο. Απόψε η δεύτερη παράσταση, στις 9.30 το βράδυ, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, με τον Κώστα Καζάκο στον ομώνυμο ρόλο και μαζί του έναν σημαντικό θίασο (Δημήτρης Λιγνάδης, Κόρα Καρβούνη, Τζένη Κόλλια, Αρης Τρουπάκης, Δημήτρης Ημελλος, Δημήτρης Λάλος κ.ά.), σε νέα μετάφραση από τον Δημήτρη Δημητριάδη και πρωτότυπη μουσική του Μίνου Μάτσα, η οποία εκτελείται ζωντανά κατά τη διάρκεια της παράστασης, από τις φωνές τεσσάρων ιεροψαλτών. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σταύρος Τσακίρης.

Ο «ξένος» Οιδίποδας, μετά από τη δεκαετή περιπλάνησή του στον κόσμο των ανώνυμων και των κυνηγημένων, φτάνει τυφλός και ρακένδυτος στο άλσος του Κολωνού, στις παρυφές της Πόλης των Αθηνών, ζητώντας φιλοξενία από τους ντόπιους. Χρειάζεται επιτέλους έναν τόπο για να αναπαυτεί. Διαισθάνεται ότι το τέλος πλησιάζει. Μόνος συμπαραστάτης του, η κόρη και αδελφή του Αντιγόνη. Μετά από διαπραγματεύσεις με το τάγμα των φυλάκων και τον ίδιο τον βασιλιά Θησέα, του επιτρέπεται να κατοικήσει στα σύνορα. Μέσα από τις συναντήσεις του με τον Θησέα, τον Κρέοντα, τη μικρή του κόρη - αδελφή Ισμήνη, αλλά και τον γιο - αδελφό του Πολυνείκη, κάνει την τελευταία ανασκόπηση της ζωής και στοχάζεται για το παράλογο του ανθρώπινου βίου.

Σκηνικά: Κέννυ Μακ Λέλλαν. Κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου. Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος. Χορός Ψαλτών: Πέτρος Δασκαλοθανάσης, Παναγιώτης Διαμαντόπουλος, Θεόδωρος Παλτόγλου, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης. Χορός Πολιτών: Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Βαλέρια Δημητριάδου, Παναγιώτης Καμμένος, Ορέστης Καρύδας, Αγγελίνα Κλαυδιανού.

Τιμές εισιτηρίων: 18 και 12 ευρώ (μειωμένο). Για ομαδικές κρατήσεις άνω των 20 ατόμων ισχύει ειδική τιμή 15 ευρώ. Τη δυνατότητα μπορούν να αξιοποιήσουν σύλλογοι, φορείς, αλλά και πολυπληθείς ομάδες. Ανάλογα με το πλήθος των ατόμων, υπάρχει δυνατότητα επιπλέον έκπτωσης με τη διάθεση δωρεάν εισιτηρίων (λεπτομέρειες: oidipodas.production@gmail.com).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ