Τρίτη 1 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Σε εφαρμογή της απόφασης να προχωρήσει σε αντίμετρα κατά των ΗΠΑ, η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε και επίσημα την απέλαση 755 Αμερικανών πολιτών που σχετίζονται με τις διπλωματικές αποστολές στη Ρωσία, διπλωματών και άλλου προσωπικού. Θα μείνουν στη Ρωσία 455, όσοι και οι Ρώσοι που επιτράπηκε να μείνουν στις ΗΠΑ με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης του Μπ. Ομπάμα, που δεν άλλαξε η σημερινή του Ντ. Τραμπ. Ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε την απαισιοδοξία του για την προοπτική βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών το επόμενο διάστημα.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Οι συλλήψεις στην Τουρκία καλά κρατούν. Οπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Εσωτερικών, την τελευταία βδομάδα συνέλαβε 1.098 ανθρώπους, με τους 831 να κρατούνται ως ύποπτοι για σχέσεις με τον ιμάμη επιχειρηματία Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει στις ΗΠΑ και η κυβέρνηση θεωρεί βασικό οργανωτή του περσινού πραξικοπήματος. Αλλοι 213 συνελήφθησαν ως ύποπτοι για σχέσεις με το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), 46 ως ύποπτοι για σχέσεις με το «Ισλαμικό Κράτος», ενώ άλλα 8 άτομα κρατούνται για σχέσεις με «αριστερίστικες τρομοκρατικές οργανώσεις».

ΣΚΟΠΙΑ.-- Το περιεχόμενο του «Συμφώνου Φιλίας ΠΓΔΜ - Βουλγαρίας» δημοσιοποίησε η κυβέρνηση των Σκοπίων, στο οποίο μεταξύ άλλων η Βουλγαρία φέρεται να δεσμεύεται πως θα «στηρίξει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας» στις προσπάθειες για τη λήψη πρόσκλησης ένταξης στο ΝΑΤΟ. Στο Σύμφωνο αναφέρεται ακόμα ότι οι δύο χώρες δεν έχουν καμία εδαφική διεκδίκηση η μία εις βάρος της άλλης. Αναφέρεται τέλος η συγκρότηση μίας «Κοινής Διακυβερνητικής Επιτροπής» το προσεχές τρίμηνο.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τον πρώην υπουργό Πετρελαίου Σαχίντ Κακάν Αντμπασί αναμένεται να εκλέξει σήμερα, εκτός απροόπτου, η 342μελής πακιστανική Βουλή στη θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού, μέχρι να αναλάβει τα ηνία της χώρας ο 65χρονος Σαχμπάζ Σαρίφ, αδελφός του παραιτηθέντος Την περασμένη Παρασκευή πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, μετά τις κατηγορίες για διαφθορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ