Τρίτη 1 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Πρώην στρατηγός ο νέος προσωπάρχης στο Λευκό Οίκο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Την ελπίδα πως ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, στρατηγός ε.α. Τζον Κέλι, θα κάνει «θεαματική δουλειά» στο Λευκό Οίκο και θα φέρει «στρατιωτική πειθαρχία», εξέφρασε χτες το απόγευμα ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ορκωμοσία του στρατηγού στη θέση του νέου προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, έπειτα από την αποπομπή του προηγούμενου, Ελληνοαμερικανού Ρέινς Πρίμπους, αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Ο Τραμπ αρνήθηκε ωστόσο ότι υπήρχε «χάος» στους κόλπους της κυβέρνησης από τις πρόσφατες αντιπαραθέσεις υπουργών και συμβούλων.

Το Σάββατο, ο Πρόεδρος Τραμπ απείλησε να τερματίσει τις κρατικές πληρωμές στις ασφαλιστικές εταιρείες αν το Κογκρέσο δεν ψηφίσει «γρήγορα» νομοσχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση και την Περίθαλψη, με σκοπό να αποσυρθεί και να αντικατασταθεί το παρόν σύστημα που είναι γνωστό ως Obamacare. «Αν ένα νέο νομοσχέδιο Κοινωνικής Ασφάλισης και Περίθαλψης δεν εγκριθεί γρήγορα, οι πληρωμές στις ασφαλιστικές εταιρείες και οι πληρωμές στα μέλη του Κογκρέσου θα τερματιστούν πολύ σύντομα», ανέφερε ο Τραμπ με ανάρτησή του στο «Twitter». Σε άλλο μήνυμά του μετέπειτα παρότρυνε τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές στο Κογκρέσο να διεξαγάγουν νέα ψηφοφορία για το νομοσχέδιο.

Στο μεταξύ, η Ρεπουμπλικάνα γερουσιαστής Σούζαν Κόλινς (που ήταν μία από τις τρεις γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων που καταψήφισαν την κατάργηση του προγράμματος Obamacare την Παρασκευή) δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι «είναι καιρός μέσω της αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας να καταρτιστεί μία σειρά από νομοσχέδια για την Υγεία». Η γερουσιαστής από το Μέιν απηύθυνε έκκληση για «επιστροφή στην ομαλή νομοθετική διαδικασία», μέσω της επίλυσης προβλημάτων και της κατάρτισης νομοσχεδίων σε επίπεδο επιτροπής, πριν από την κατάθεσή τους για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στην Ολομέλεια. Παράλληλα, τόνισε ότι το πρώτο μεγάλο ζήτημα στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούν οι γερουσιαστές είναι «η σταθεροποίηση της αγοράς ιδιωτικής ασφάλισης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ