Τρίτη 1 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τροπολογία στη Βουλή για τους απλήρωτους εργαζόμενους

Στόχος να αντιμετωπιστεί η πάγια τακτική της εργοδοσίας να αφήνει απλήρωτους χιλιάδες εργαζόμενους, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο

  • Χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι, όμηροι της εργοδοσίας που αξιοποιεί το νομοθετικό πλαίσιο, που χειροτέρευσε περαιτέρω τα τελευταία χρόνια από τις αστικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και που διατηρεί και ενισχύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ παρεμβάσεις της αστικής Δικαιοσύνης δίνουν περαιτέρω όπλα στην εργοδοσία (π.χ. αποφάσεις του Αρείου Πάγου που δεν κρίνουν ως βλαπτική μεταβολή την καθυστέρηση μισθών, ενώ στρέφονται ενάντια στο δικαίωμα των εργαζομένων για επίσχεση εργασίας).
  • Η πρόταση του ΚΚΕ, απαντώντας σε αυτήν την κατάσταση, προβλέπει να αναγνωρίζεται ως βλαπτική μεταβολή η καθυστέρηση μισθοδοσίας, καθώς και αυστηρές ποινές και πρόστιμα για τους εργοδότες που ακολουθούν αυτήν την τακτική.
  • Η κυβέρνηση έκανε δεκτό το πρώτο μέρος της τροπολογίας του ΚΚΕ, ωστόσο απέρριψε το δεύτερο, που προβλέπει την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τους εργοδότες.
  • Στο μεταξύ, για 12η μέρα συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις «Ζούρα», που παραμένουν απλήρωτοι για 7 μήνες. Σε απεργιακές κινητοποιήσεις από την Παρασκευή και οι εργαζόμενοι στο καζίνο του Ρίο, όπου η εργοδοσία χρωστά δεδουλευμένα 10 μηνών.

ΣΕΛ.  4   -   5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ