Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πλούσιο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στις 16 Σεπτέμβρη, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πέρυσι στη Θεσσαλονίκη
Από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πέρυσι στη Θεσσαλονίκη
Στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη, στην «καρδιά» των Δυτικών Συνοικιών της πόλης, θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, στις 14, 15 και 16 Σεπτέμβρη.

Οι εκδηλώσεις του θα κορυφωθούν το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη με την μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Τα μέλη της ΚΝΕ ήδη όλο αυτό το διάστημα δίνουν τη μάχη της προπαγάνδισης, της προετοιμασίας και του περιεχομένου των εκδηλώσεων και στις 26 Αυγούστου πρόκειται να μπουν στο χώρο για να ξεκινήσουν με μεράκι και εθελοντική δουλειά το στήσιμο της μεγάλης νεανικής πολιτείας, σε ένα χώρο που έχει σημαδευτεί από τις θυσίες και τους αγώνες του λαϊκού κινήματος και θα φιλοξενήσει και φέτος τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Στο χώρο του Φεστιβάλ το δικό τους σημείο συνάντησης θα έχουν οι μαθητές στο Μαθητικό Στέκι, και θα υπάρχει περίπτερο όπου θα φιλοξενηθούν θεραπευτικές κοινότητες, ενώ παράλληλα τις μέρες των εκδηλώσεων θα λειτουργούν θεματικές και εικαστικές εκθέσεις αφιερωμένες στα 100 χρόνια από την Μεγάλη Σοσιαλιστική Οκτωβριανή Επανάσταση. Το δικό τους χώρο δραστηριοτήτων θα βρουν οι επισκέπτες μικρότερων ηλικιών στον «Μικρόκοσμο», ενώ θα υπάρχουν επίσης παιδότοπος και βιβλιοπωλείο. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις συλλογικών μαθητικών εργασιών και συναυλίες με ερασιτεχνικά νεανικά μουσικά σχήματα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των τριών ημερών του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη

Από το πρόγραμμα της πρώτης μέρας ξεχωρίζει η συζήτηση με θέμα «Ο δρόμος χαράχτηκε! Ο σοσιαλισμός, η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα». Σε ό,τι αφορά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, περιλαμβάνει μεγάλη συναυλία με γνωστό καλλιτέχνη, ενώ θα γίνουν συναυλίες και αφιερώματα με τους: Κατερίνα Τσιρίδου, Παλιούς Διαβάτες, Νίκο Κατσίκα, Σελανίκ, Γιώργο Αετόπουλο, Γιάννη Μήτση και τους En Cardia.

Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες και αφιερώματα με τη συμμετοχή των εξής καλλιτεχνών: Γιώτα Νέγκα, Κίτρινα Ποδήλατα, Markab Trio, Βασίλης Λέκκας, Ντιλέκ Κοτς, Σοφία Νάτσιου, Λάκης Παπαδόπουλος, Νίκος Ζιώγαλας, Μανώλης Φάμελλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Βασίλης Κασούρας, Σεραφείμ Μαρμαρίδης, Μανώλης Παπούλιας και οι «Μουσικόφρονες».

Σάββατο 16 Σεπτέμβρη

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει συναυλίες και αφιερώματα με τους: Μίλτο Πασχαλίδη, String Demons, Ησαΐα Ματιάμπα, Μύρωνα Στρατή, Kollectiva, Γιώργο Φανάρα, Πετρολούκα Χαλκιά και τον Αντώνη Κυρίτση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ