Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
50 πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, και συγκεκριμένα από τις 6 π.μ. της Τρίτης μέχρι και τις 6 π.μ. χτες, Τετάρτη, εκδηλώθηκαν 50 δασικές πυρκαγιές.

Η κατάσταση είχε χτες ως εξής: Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στις 4/8, στις 10.45 το πρωί, στην περιοχή Πιτσινάδες Κυθήρων, ήταν χωρίς ενεργό μέτωπο, οριοθετημένη περιμετρικά με μικρές μόνο εστίες εντός της καμένης έκτασης. Για την κατάσβεσή της είχαν επιχειρήσει 150 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 40 οχήματα και 83 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 8/8, στις 10.30 το πρωί, στην περιοχή Τσεκούρι Πάργας, ήταν σε εξέλιξη χωρίς κάποιο ενεργό μέτωπο. Επιχειρούσαν 20 πυροσβέστες, εφτά οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 8/8, στις 6 το απόγευμα, στην περιοχή Αμπέλια Αγρινίου, ήταν σε εξέλιξη. Επιχειρούσαν 34 πυροσβέστες, 17 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο. Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Ζελί, του δήμου Λοκρών στη Φθιώτιδα. Στο σημείο είχαν σπεύσει και επιχειρούσαν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, εφτά άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις από αέρος έκαναν δύο αεροσκάφη PZL.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Μαριές Ζακύνθου. Επιχειρούσαν 15 πυροσβέστες με εφτά οχήματα και δύο αεροσκάφη PZL. Φωτιά έκαιγε και στην Ελαία Γορτυνίας στην Αρκαδία.

Υπό μερικό έλεγχο είχαν τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στις 8/8, στις 7.57 το απόγευμα, στη λεωφόρο Τατοΐου στο δήμο Αχαρνών, και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση επίσης στις 8/8, στις 10.11 το βράδυ, στο Αλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι Αττικής.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) υπάρχει σήμερα για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια), Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία), Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος).

Εξάλλου, προφυλακιστέος κρίθηκε χτες 24χρονος ημεδαπός, μετά την απολογία του ενώπιον του 23ου τακτικού ανακριτή Αθηνών, και θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο προαναφερόμενος είχε συλληφθεί ως υπαίτιος πρόκλησης 16 πυρκαγιών από πρόθεση σε αγροτοδασικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους, στις περιοχές Πεντέλη, Ανθούσα και Γέρακα, το χρονικό διάστημα από 14/3 έως 1/8.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ