Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολα δείχνουν εμπρησμό στο Αλσος Βεΐκου

Η πυρκαγιά στο Αλσος Βεΐκου προβληματίζει, γιατί είναι η δεύτερη μέσα σε πέντε μέρες και η τρίτη μέσα στο φετινό καλοκαίρι, σχεδόν στο ίδιο σημείο, δήλωσε χτες στο ΑΠΕ, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Β. Καπέλιος.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή, 4 Αυγούστου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία επίσης τέθηκε γρήγορα σε έλεγχο, ενώ η πρώτη φωτιά είχε εκδηλωθεί σε μικρή απόσταση, στο Γαλάτσι, πάλι στα όρια του Αλσους. Η προχτεσινή φωτιά ξεκίνησε εκεί από όπου είχε σταματήσει η προηγούμενη, ενώ οι πυροσβέστες κατάφεραν να την σβήσουν λίγο πριν αγγίξει τα δέντρα, αλλά και σε μικρή απόσταση από τα σπίτια της Φιλοθέης, όπου οδηγούσε τις φλόγες ο αέρας. Χτες το πρωί πραγματοποιήθηκε από το δήμο Γαλατσίου επιχείρηση για τον καθαρισμό της περιοχής από σκουπίδια και άλλα αντικείμενα που ευνοούν το έργο εμπρηστών. Οι δυο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε χώρο με σκουπίδια, όπου κάποιοι είχαν πετάξει πολλά ελαστικά, τα οποία άρπαξαν φωτιά.

Με αφορμή και τη δεύτερη πυρκαγιά προχτές στη λεωφόρο Τατοΐου, στο Μενίδι, με το θέμα ασχολείται και η Αστυνομία και εντάθηκαν οι κοινές περιπολίες στα περιαστικά δάση. Τις επόμενες μέρες θα δοθούν στους δήμους και οι εκθέσεις των κλιμακίων της Πυροσβεστικής από τον έλεγχο στα περιαστικά δάση, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα σε καθαρισμό, όπου χρειάζεται. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προλάβουμε τυχόν πυρκαγιές στα περιαστικά δάση, καθώς φαίνεται ότι κάποια περιστατικά που μας απασχόλησαν τον τελευταίο καιρό δεν είναι τυχαία», δήλωσε στο ΑΠΕ ο Β. Καπέλιος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ