Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιχείρηση εντοπισμού σκάφους με μετανάστες

Το πλοίο που εντοπίστηκε ανοιχτά της Ρόδου

Eurokinissi

Το πλοίο που εντοπίστηκε ανοιχτά της Ρόδου
Σε εξέλιξη ήταν από χτες το μεσημέρι επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος (ΛΣ) στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ικαρίας και Μυκόνου, για τον εντοπισμό λέμβου στην οποία επέβαινε άγνωστος αριθμός μεταναστών και προσφύγων. Σύμφωνα με το ΛΣ, πιθανόν κάποιος από τους επιβαίνοντες στη λέμβο, μέσω κινητού τηλεφώνου, ζήτησε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμούς κλήσης 112. Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό τους συμμετείχαν τρία πλωτά του Λιμενικού, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, στη διάσωση 36 μεταναστών και προσφύγων, που επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, προέβησαν τις χτεσινές πρώτες πρωινές ώρες στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Παναγιάς Οινουσσών Χίου. Οι μετανάστες και πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από ναυαγοσωστικό σκάφος στο λιμάνι της Χίου. Επίσης, στη σύλληψη δύο δουλεμπόρων, οι οποίοι με πολυεστερικό σκάφος είχαν αποβιβάσει το πρωί 11 μετανάστες και πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή της Κρεμαστής στη Ρόδο, προχώρησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Οι δουλέμποροι μαζί με τους μετανάστες και πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. Οπως ανακοίνωσε το ΛΣ, το τελευταίο 24ωρο διασώθηκαν 93 πρόσφυγες - μετανάστες σε δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Χίου και Σάμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ