Τρίτη 15 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» 14, 15 και 16 Σεπτέμβρη

Από τις εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ
Από τις εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ
Στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», στη Σταυρούπολη, στην καρδιά των δυτικών συνοικιών της πόλης, θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, στις 14, 15 και 16 Σεπτέμβρη.

Οι εκδηλώσεις του θα κορυφωθούν το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Από τη σκηνή του Φεστιβάλ και φέτος θα παρελάσουν γνωστοί και αξιόλογοι καλλιτέχνες, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν οι χώροι στους οποίους οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τις θέσεις της ΚΝΕ για μια σειρά από ζητήματα. Τις μέρες των εκδηλώσεων θα λειτουργεί το Μαθητικό Στέκι, περίπτερο όπου θα φιλοξενηθούν θεραπευτικές κοινότητες, ενώ παράλληλα θα λειτουργούν θεματικές και εικαστικές εκθέσεις αφιερωμένες στα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Σοσιαλιστική Οκτωβριανή Επανάσταση. Το δικό τους χώρο δραστηριοτήτων θα έχουν οι επισκέπτες μικρότερων ηλικιών, τον «Μικρόκοσμο», ενώ θα υπάρχουν επίσης παιδότοπος και βιβλιοπωλείο. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις συλλογικών μαθητικών εργασιών και συναυλίες με ερασιτεχνικά νεανικά μουσικά σχήματα.

Το πρόγραμμα των τριών ημερών του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη

Από το πρόγραμμα της πρώτης μέρας ξεχωρίζει η συζήτηση με θέμα «Ο δρόμος χαράχτηκε! Ο σοσιαλισμός, η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα». Σε ό,τι αφορά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, περιλαμβάνει μεγάλη συναυλία με γνωστό καλλιτέχνη, ενώ θα γίνουν συναυλίες και αφιερώματα με τους: Κατερίνα Τσιρίδου, Παλιούς Διαβάτες, Νίκο Κατσίκα, Σελανίκ, Γιώργο Αετόπουλο, Γιάννη Μήτση και τους En Cardia.

Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη

Το καλλιτεχνικό μέρος περιλαμβάνει συναυλίες και αφιερώματα με τη συμμετοχή των εξής καλλιτεχνών: Γιώτα Νέγκα, Κίτρινα Ποδήλατα, Markab Trio, Βασίλης Λέκκας, Ντιλέκ Κοτς, Σοφία Νάτσιου, Λάκης Παπαδόπουλος, Νίκος Ζιώγαλας, Μανώλης Φάμελλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Βασίλης Κασούρας, Σεραφείμ Μαρμαρίδης, Μανώλης Παπούλιας και οι «Μουσικόφρονες».

Σάββατο 16 Σεπτέμβρη

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες και αφιερώματα με τους: Μίλτο Πασχαλίδη, String Demons, Ησαΐα Ματιάμπα, Μύρωνα Στρατή, Kollectiva, Γιώργο Φανάρα, Πετρολούκα Χαλκιά και Αντώνη Κυρίτση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ