Πέμπτη 27 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
2ο ΕΛ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Αρνούνται σε μαθητή το δικαίωμα στη διδασκαλία

Τον ανάγκασαν να κάνει μάθημα από το μπαλκόνι. Ο λόγος για τον μαθητή της Γ` Λυκείου του 2ου ΕΛ Κοκκινιάς Γιώργο Κονταξιδάκη, μέλος του 15μελούς και του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πειραιά, που διώκεται με πρόταση της διευθύντριας του σχολείου κ. Ψωμά με αποβολή για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Σήμερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης, γονείς, μαθητές, καθηγητές και εργαζόμενοι θα βρεθούν έξω από το 2ο ΕΛ Κοκκινιάς στις 7.30 το πρωί, για να διαμαρτυρηθούν για τη δίωξη του μαθητή.

Συγκεκριμένα, χτες, ο μαθητής πήγε στο σχολείο του να κάνει μάθημα στο μπαλκόνι, γιατί η φιλόλογός του κ. Αναγνωστοπούλου δεν μπορούσε να τον δεχτεί στην τάξη (με το αιτιολογικό ότι δεν είναι πια μαθητής του σχολείου). Αυτός με τη σειρά του άνοιξε το παράθυρο της τάξης και με το βιβλίο στο χέρι προσπαθούσε να παρακολουθήσει το μάθημα που του στερούσαν.

Μάλιστα, η λυκειάρχης του σχολείου κ. Ψωμά χαρακτήρισε τους εκπροσώπους φορέων της πόλης και όσους συμπαραστέκονται στον μαθητή και καταγγέλλουν τη δίωξη «τραμπούκους».

Σημειώνουμε ότι ο αγωνιστής μαθητής αναγκάζεται, με απόφαση του προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκαιας κ. Ιωαννίδη, να μεταφερθεί στο 4ο ΕΛ Κοκκινιάς, στο οποίο, όμως, δε διδάσκονται τα μαθήματα κατεύθυνσης που έχει επιλέξει ο μαθητής (Περιβαλλοντολογίας, Γαλλικά κτλ.). Στα σχολεία που διδάσκονται (το 2ο και το 3ο ΕΛ Κοκκινιάς) ο κ. Ιωαννίδης αρνείται να τον στείλει.

Η μητέρα του μαθητή Γραμματική Κονταξιδάκη μας καταγγέλλει ότι με την απόφαση αυτή «θέλουν την εξόντωση του Γιώργου και όχι την τιμωρία του. Μάλιστα, ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι μπορεί να τον αποβάλουν και από όλα τα σχολεία της Νίκαιας - Κοκκινιάς, με αποτέλεσμα να σταλεί στον Κορυδαλλό ή ακόμα και στον Πειραιά». Μάλιστα, σε ερώτηση της Γρ. Κονταξιδάκη προς τον κ. Σιγκελάκη, προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά με τον οποίο είχε χτες τηλεφωνική επικοινωνία, αν έχει την αρμοδιότητα ο κ. Ιωαννίδης να κάνει τον Γιώργο σκουπιδιάρη αντί για γιατρό που θα ήθελε να γίνει, αυτός απάντησε ότι «ναι, έχει την αρμοδιότητα».

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τη δίωξη του αγωνιστή μαθητή και δηλώνει κατηγορηματικά ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ