Τρίτη 15 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Σημαντική ανάκτηση εδάφους από τα συριακά στρατεύματα

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Αυξάνονται από σχεδόν όλες τις μεριές οι πιέσεις προς τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ) και κυρίως από τον συριακό στρατό, που ανακατέλαβε το Σαββατοκύριακο και την τελευταία μεγάλη πόλη της επαρχίας Χομς, την πόλη αλ Σούχνα, που βρίσκεται 50 χλμ. ΒΑ της αρχαίας πόλης Παλμύρα και περίπου 50 χλμ. από τα διοικητικά όρια με την επαρχία Ντέιρ Εζόρ, που θεωρείται τελευταίο «προπύργιο» των μισθοφόρων του ΙΚ και της «Αλ Κάιντα».

Συριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επικαλούμενα στρατιωτική πηγή πως μισθοφόροι του ΙΚ σκοτώθηκαν και τα όπλα τους καταστράφηκαν στην πόλη αλ Σούχνα, περίπου 50 χλμ. βορειοανατολικά της αρχαίας πόλης της Παλμύρας. Επιπλέον δυνάμεις του συριακού στρατού εισήλθαν και σε περιοχές της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ από τις νότιες περιοχές της επαρχίας Ράκα, πέρα από ένα θύλακα στην πόλη Ντέιρ Εζόρ και μία παρακείμενη στρατιωτική βάση που ελέγχουν εδώ και καιρό. Μάλιστα, την Κυριακή, ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, αναφερόμενος στις νικηφόρες επιχειρήσεις του συριακού στρατού και των ρωσικών δυνάμεων, τόνισε ότι μόνο μέσα στους τελευταίους δύο μήνες ο συριακός στρατός αύξησε κατά 2,5 φορές το έδαφος που έχει υπό τον έλεγχό του στην κεντρική Συρία.

Παράλληλα, φιλοαμερικανικές «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» (SDF) Κούρδων και Αράβων συνεχίζουν την προσπάθεια για ανακατάληψη της πόλης Ράκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ