Τρίτη 15 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ
Στην κορυφή του κόσμου η Εθνική

Eurokinissi

Κάνοντας σπουδαία ανατροπή στον τελικό η Εθνική νέων στο πόλο κατάφερε να ανέβει στην πρώτη θέση του κόσμου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στο Βελιγράδι. Στον τελικό της διοργάνωσης το ελληνικό συγκρότημα μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι επικράτησε της Κροατίας με 12-10 στα πέναλτι και αφού προηγουμένως ο κανονικός αγώνας είχε λήξει ισόπαλος 7-7. Τόσο η νίκη επί της συγκεκριμένης αντιπάλου, που θεωρείται και στις μικρές Εθνικές μια από τις ισχυρότερες παγκοσμίως, όσο και η γενικότερη πορεία της Εθνικής σε όλη τη διοργάνωση, που τερμάτισε αήττητη με 6 νίκες και μία ισοπαλία, επικρατώντας επί σπουδαίων αντιπάλων (ΗΠΑ, Ισπανία, Σερβία), δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην επιτυχία των νεαρών διεθνών. Με όπλο την ομοιογένεια αφού οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας αγωνίζονται μαζί από το επίπεδο των παίδων, το πάθος που επέδειξαν σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτως αντιπάλου και ο χαρακτήρας που έδειξαν στα περισσότερα κρίσιμα σημεία αυτής της πορείας, ακόμα και στον τελικό, όταν χρειάστηκε να κάνουν σπουδαία ανατροπή από μείον 3 γκολ, ήταν μερικά από τα βασικά πορεία που συνετέλεσαν στην πορεία της ομάδας του Τεό Λοράντου.

Στον τελικό της διοργάνωσης η ελληνική ομάδα δεν ξεκίνησε καλά με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί από τους αντιπάλους της, ενώ τα προβλήματα που υπήρχαν κυρίως στον αμυντικό τομέα σε όλο το πρώτο μέρος έδωσαν το δικαίωμα στους Κροάτες να αποκτήσουν σημαντική διαφορά στο σκορ προηγούμενοι με 5-2 στις αρχές του 3ου οκταλέπτου. Κάπου εκεί τα πράγματα άρχιζαν να αλλάζουν αφού η αμυντική βελτίωση των Ελλήνων παικτών και η επιλογή του Τεό Λοράντου να αγωνιστεί η ομάδα με 2 φουνταριστούς, που έδωσε άλλον αέρα επιθετικά, βελτίωσαν αρκετά την εικόνα. Ετσι η Ελλάδα όχι μόνο κατάφερε να ισοφαρίσει σε 6-6 στα μισά του τελευταίου οκταλέπτου αλλά και να προηγηθεί με 7-6 στο τελευταίο λεπτό κρατώντας τη νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ωστόσο οι Κροάτες με τη λήξη του παιχνιδιού κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 7-7 και να στείλουν το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η Ελλάδα πήρε τη νίκη με επιμέρους σκορ 5-3. Οι Ελληνες διεθνείς που κλήθηκαν να εκτελέσουν ήταν άψογοι φθάνοντας στο απόλυτο 5 στα 5 (Τρούλος, Παπαναστασίου, Γαρδίκας, Μασμανίδης, Γκιουβέτσης), την ώρα που για τους Κροάτες μοιραίος στάθηκε ο Λάζιτς που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-1, 1-2 , 2-3

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Ζερδεβάς, Σκουμπάκης, Γαρδίκας 3, Γκιουβέτσης 2, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου 2, Γιαννόπουλος, Μουρατίδης, Δελαγραμμάτικας, Τρούλος 2, Μασμανίδης 2, Καπετανάκης, Σιορδίλης.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Νίκιτσα Γκούλιν): Κούμπρανιτς, Ντούσεβιτς 1, Tζόβιτς, Μέρτσεπ 1, Μπούσιτς, Ντάσιτς 1, Πέικοβιτς 1, Παβλίσεβιτς, Λάζιτς 1, Μπούριτς 2, Μπούλιακα 1, Πάπαριτς, Πόντρουγκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ