Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Δυναμική απάντηση στην τρομοκρατία

Στις 10 το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά, όπου θα αρχίζει μία ακόμα δίκη σε βάρος ναυτεργατών συνδικαλιστών, που πήγαν κόντρα στο δουλεμπορικό κύκλωμα

Δυναμική απάντηση στην εντεινόμενη επιχείρηση τρομοκράτησης συνδικαλιστών, που στέκονται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων, δίνουν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι του Πειραιά, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής των σωματείων της πόλης με αφορμή τη νέα δίκη ναυτεργατών συνδικαλιστών. Στις 10 το πρωί, έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά, η Συντονιστική Επιτροπή των Σωματείων της πόλης διοργανώνει συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα: «Κάτω τα χέρια» από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Την ίδια ώρα, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρίσκεται με χαλκευμένες κατηγορίες ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, πρόεδρος της ναυτεργατικής Ενωσης «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» μαζί με άλλους δύο συνδικαλιστές συναδέλφους του - μέλη της διοίκησης της Ενωσης Μηχανικών.

Η δίκη «στήθηκε» μετά από μήνυση για ...ληστεία (!) που κατέθεσε σε βάρος των συνδικαλιστών ο ναυτικός πράκτορας Αντώνης Χαλδαίος, ο οποίος έχει καταδικαστεί από τα ίδια δικαστήρια για δουλεμπόριο σε βάρος των ναυτεργατών! Ταυτόχρονα, πάνω από τον Γ. Μανουσογιαννάκη, του οποίου είναι γνωστή η αγωνιστική δράση, στέκει σαν «δαμόκλεια σπάθη» η πολιτική δίωξη και οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί από τις διωκτικές αρχές του Πειραιά μετά από μήνυση με ανυπόστατες κατηγορίες που έχει καταθέσει ένας άλλος γνωστός δουλέμπορας ναυτικός πράκτορας! Επιπλέον, στις 18 και 19 Οκτώβρη, στα δικαστήρια του Πειραιά θα συρθούν και άλλοι ναυτεργάτες συνδικαλιστές με επίσης κατασκευασμένες κατηγορίες, ενώ υπενθυμίζεται ότι διώξεις έχουν ασκηθεί και σε βάρος συνδικαλιστών των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης!

«Κυβέρνηση, δικαστές, δουλεμπορικό κύκλωμα σε αγαστή συνεργασία, μ' αυτήν, αλλά και άλλες στημένες δίκες που ετοιμάζουν σε βάρος στελεχών του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, συνεχίζουν την οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων, που αντιδρούν και αντιστέκονται στην εφοπλιστική ασυδοσία και την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής. Στο πλευρό των εργαζομένων του Πειραιά, έξω από τα δικαστήρια θα βρεθούν σήμερα και οι μετεκπαιδευόμενοι μηχανικοί του Κέντρου Επανεκπαίδευσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού. Οι μετεκπαιδευόμενοι μηχανικοί, στη διάρκεια γενικής τους συνέλευσης, αποφάσισαν για σήμερα 24ωρη αποχή από τα μαθήματά τους και συγκέντρωση στα δικαστήρια «ζητώντας - όπως αναφέρεται σε επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής ΚΕΣΕΝ /ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - να αρθούν οι περιοριστικοί όροι και να σταματήσει η δίωξη των συναδέλφων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ