Τρίτη 22 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΣΙΑ
Εκατοντάδες νεκροί μετά τις πλημμύρες

Αντιμέτωποι με την ανυπαρξία της οποιασδήποτε αντιπλημμυρικής προστασίας είναι εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες σε όλη τη Νότια Ασία, ακόμα μια χρονιά. Αν και είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι μουσώνες συνοδεύονται από μεγάλης έκτασης πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.τ.λ. οι λαοί τέτοιων χωρών μετρούν εκατοντάδες νεκρούς. Σύμφωνα με τις κρατικές αρχές από Μπαγκλαντές, Ινδία και Νεπάλ, μόνο τα τελευταία 24ωρα έχουν χαθεί τουλάχιστον 700 ζωές. Αγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων, ενώ τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σωθούν. Οπου υποχωρεί η στάθμη του νερού, αποκαλύπτονται νέες σοροί, σε τεράστιες γεωγραφικές περιοχές, όπου εκατομμύρια σπίτια είναι χτισμένα μόνο από λάσπη και πέτρες, χωρίς κανένα απολύτως πολεοδομικό σχέδιο.

Αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ

Σε μήνυμά του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει τα συλλυπητήριά του στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Ινδίας, του Νεπάλ και του Μπαγκλαντές, για τα εκατοντάδες θύματα των πρόσφατων πλημμυρών.

Σε αυτό αναφέρει ότι «για μια ακόμη φορά οι λαοί βιώνουν τις συνέπειες της καταστροφής του περιβάλλοντος, της έλλειψης μέτρων προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αυτό την ίδια ώρα που πολλές χώρες της Ασίας αποτελούν τη βάση πολυεθνικών με τεράστια κέρδη.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ