Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Κυβερνητική στήριξη στους ιδιώτες παραγωγούς

Με οποιοδήποτε τρόπο, ο οποίος όμως πάντα θα κινείται προς όφελος των ιδιωτικού κεφαλαίου, επιδιώκει η κυβέρνηση να «απελευθερώσει» την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Οχτώ μήνες μετά την «απελευθέρωση» της αγοράς και αφού οι ιδιώτες που κατέχουν τις σχετικές άδειες για ηλεκτροπαραγωγή δεν προχωρούν σε επενδύσεις, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης παίρνει την υπόθεση «πάνω» της, διαβεβαιώνοντας ότι θα στηρίξει με οποιοδήποτε τρόπο τις ιδιωτικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκης ανέφερε χτες ότι ετοιμάζεται Ειδικό Γραφείο στο υπουργείο, που θα απλοποιεί τις διαδικασίες αδειοδότησης για την κατασκευή ιδιωτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Δεν έκρυψε πως ο ίδιος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους ιδιώτες προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν, αλλά και να ικανοποιηθούν οι όποιες αξιώσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιώτες που έχουν πάρει άδειες για την ηλεκτροπαραγωγή (Κοπελούζος, Αλλαμανής, Μυτηλιναίος κ.ά.) αξιώνουν από το δημόσιο να είναι αυτό ο αγοραστής της ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγουν, αρνούμενοι οι ίδιοι να μπουν στη διαδικασία ανάληψης του επενδυτικού ρίσκου και της ανεύρεσης πελατών που θα αγοράζουν την παραγόμενη ιδιωτική ηλεκτρική ενέργεια. Οι ίδιοι ιδιώτες ζητούν: Πρώτον, την τροποποίηση του Ν. 2773/99 και να υποχρεώνεται η ΔΕΗ να αγοράζει για κάποια χρόνια την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια και την πουλάει αυτή στους καταναλωτές! Δεύτερον, να απαγορευτεί στη ΔΕΗ να κατασκευάσει μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, προκειμένου να είναι αυτοί που θα καλύπτουν τις ανάγκες για ενέργεια.

Ο Ν. Χριστοδουλάκης δήλωσε ότι «η επόμενη διαβούλευση με τους ιδιώτες παραγωγούς θα γίνει πριν το τέλος του μήνα», προκειμένου να καταλήξουν στις τελικές αποφάσεις για τη διαδικασία ενίσχυσης των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τελεσίγραφο για το λιγνίτη (2008-03-06 00:00:00.0)
Τα πάντα για τους ιδιώτες (2003-06-20 00:00:00.0)
Τα πάντα στο βωμό του κεφαλαίου (2002-02-22 00:00:00.0)
Οι βιομήχανοι ζητούν πλήρη ασυδοσία, αρκεί να κερδίζουν (2001-02-22 00:00:00.0)
Το θεσμικό πλαίσιο για την ιδιωτικοποίηση (1996-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ