Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ
Επιθέσεις Τσετσένων ανταρτών

ΜΟΣΧΑ.-

Δεκατρείς στρατιωτικοί, 10 αξιωματικοί, από τους οποίους δύο στρατηγοί, και τρία μέλη πληρώματος, σκοτώθηκαν τη Δευτέρα, 17 Σεπτέμβρη, όταν το ελικόπτερο ΜΙ-8, στο οποίο επέβαιναν, καταρρίφθηκε από Τσετσένους αντάρτες, μετέδωσε το πρακτορείο ΙΝΤΕΡΦΑΞ. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο αναπληρωτής διοικητής της πρώτης διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου υποστράτηγος Ανατόλι Ποζντνιακόφ. Το ελικόπτερο δέχτηκε πυρά και συνετρίβη στη Χανκάλα, προάστιο του Γκρόζνι, όπου βρίσκεται το Επιτελείο των ρωσικών ομοσπονδιακών δυνάμεων στην Τσετσενία.

Τα ομοσπονδιακά στρατεύματα στην Τσετσενία τέθηκαν σε κατάσταση μαχητικής ετοιμότητας λόγω της επίθεσης Τσετσένων ανταρτών στην πόλη Γκουντέρμες, δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Τσετσενίας. Στις συγκρούσεις στο Γκουντέρμες, σύμφωνα με το πρακτορείο ΙΝΤΕΡΦΑΞ, που επικαλείται το ρωσικό επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, σκοτώθηκαν 10 Ρώσοι στρατιώτες. Επίσης, συγκρούσεις γίνονται και στην πόλη Αργκούν.

Από τη μεριά τους, οι Τσετσένοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν ότι ελέγχουν πλήρως την πόλη Γκουντέρμες, όπως ανέφερε χτες ο αρχηγός των Τσετσένων αυτονομιστών Ασλάν Μασχάντοφ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Επίσης, πρόσθεσε ότι οι Τσετσένοι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους και την τοποθεσία Νοζάι-Γιουρτ (Νοτιοανατολική Τσετσενία).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ