Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ο επικεφαλής της ιρανικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Αλί Ακμπαρ Σαλέχι, ανακοίνωσε ότι οι αρμόδιες αρχές της χώρας χρειάζονται μόνο πέντε μέρες για να προχωρήσουν ξανά στον εμπλουτισμό ουρανίου, στο 20% του υλικού που διαθέτουν, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ παραβιάσουν τη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Αποζημίωση 417.000.000 δολαρίων στους συγγενείς της Αμερικανίδας Εβα Τσεβέρια, που πέθανε αποδεδειγμένα από καρκίνο των ωοθηκών, τον οποίο της προκάλεσε η πολυετής χρήση ταλκ για βρέφη της πολυεθνικής «Johnson & Johnson», αποφάσισε χτες δικαστήριο του Λος Αντζελες.

ΛΟΥΑΝΤΑ.-- Στις κάλπες καλούνται σήμερα περίπου 9 εκατομμύρια ψηφοφόροι στην Αγκόλα προκειμένου να εκλέξουν νέο Πρόεδρο και κυβέρνηση, έπειτα από την αποχώρηση του επί 38 χρόνια ηγέτη της χώρας και αρχηγού του κινήματος MPLA, Ζοζέ Εντουάρντου Ντος Σάντος.

ΡΩΜΗ.-- Ενα μωρό επτά μηνών και τα δύο αδέλφια του (3 και 5 ετών) ανασύρθηκαν ζωντανά στο νησί Ισκια της Ιταλίας κοντά στη Νάπολη, από τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο σεισμός μεγέθους 4 Ρίχτερ, που σημειώθηκε προχτές το βράδυ. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 4 χιλιομέτρων ενώ από τη δόνηση σκοτώθηκαν 2 άτομα και τραυματίστηκαν 39.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν χτες οι τέσσερις συλληφθέντες που θεωρούνται μέλη «τζιχαντιστικού πυρήνα», ο οποίος οργάνωσε τις πολύνεκρες επιθέσεις της περασμένης βδομάδας στην Ισπανία. Σύμφωνα με πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου, ένας από τους συλληφθέντες ομολόγησε ότι προετοιμαζόταν μια επίθεση πολύ μεγαλύτερης κλίμακας με χρήση εκρηκτικών υλών.

ΜΟΣΧΑ.-- Πάνω από 120 κτίρια - τα περισσότερα κατοικίες - κάηκαν και ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στην πόλη Ροστόφ επί του Ντον στη Ρωσία σε μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα. Από τα σπίτια τους απομακρύνθηκαν 600 άνθρωποι και περίπου 400 από αυτούς φέρουν τραύματα, ενώ 9 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ