Πέμπτη 4 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Δοκιμασία στο Τελ Αβίβ

Την αυλαία του Β' γύρου στην Α' φάση της Ευρωλίγκα ανοίγουν σήμερα και οι τρεις εκπρόσωποι της χώρας μας στη διοργάνωση, με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ να αγωνίζονται στις έδρες του και τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται στο Τελ Αβίβ.

Οι πρωταθλητές «πράσινοι» υποδέχονται στο ΟΑΚΑ (19.00 ΑΛΦΑ) τη Ζαλγκίρις Κάουνας, με στόχο φυσικά τη νίκη, που θα διατηρήσει το αήττητό τους. Ο προπονητής της ομάδας Ζέλικο Ομπράντοβιτς ζήτησε από τους παίκτες τους να... ανεβάσουν την ταχυτητά τους. Αλλωστε, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι κάπως έτσι είναι και το παιχνίδι των Λιθουανών, οπότε για να διατηρήσει ο Παναθηναϊκός τον έλεγχο του αγώνα θα πρέπει αναγκαστικά να τρέξει. Κάτι που δεν έγινε στον αγώνα με το Μαρούσι και ο «Ζοτς» περιμένει να δει τους παίκτες του να το κάνουν σήμερα. Στην αντίπερα όχθη οι Λιθουανοί μπορεί να βρίσκονται σε αγωνιστική κρίση όμως παραμένουν πάντα υπολογίσιμοι αντίπαλοι που πάντα μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Αλλωστε το απέδειξαν στη Μαδρίτη, όπου σημείωσαν τη μοναδική τους νίκη μέχρι τώρα επικρατώντας της Ρεάλ με 70-60.

Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα για τον Ολυμπιακό ο αγώνας του Τελ Αβίβ (21.00 ΑΛΦΑ) με αντίπαλο τη Μακαμπί δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί διαφορετικά από κρίσιμος. Βλέπετε οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να αποδείξουν πολλά. Καταρχήν θέλουν τη νίκη προκειμένου να ξαναβρεθούν στην κορυφή της βαθμολογίας. Επειτα, ένα θετικό αποτέλεσμα θα αποτελέσει βάλσαμο στις τελευταίες κακές εμφανίσεις που βάρυναν το κλίμα στην ομάδα. Αλλωστε τα περιθώρια για τους παίκτες του Γιάννη Ιωαννίδη έχουν στενέψει, κάτι που το επισήμανε και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης.

Το πρώτο από τα δύο σημαντικά παιχνίδια σε Ευρώπη και Ελλάδα, σε διάστημα 3 ημερών, καλείται να δώσει σήμερα ο ΠΑΟΚ που αντιμετωπίζει στο Αλεξάνδρειο τον Ερυθρό Αστέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ