Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πρεμιέρα αύριο της κόκκινης γιορτής
  • Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με συναυλίες αξιόλογων καλλιτεχνών, ενδιαφέροντες συζητήσεις
  • Ομιλίες από την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το Σάββατο και τον Νίκο Σοφιανό, γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ

Ολα είναι έτοιμα. Η επιτυχημένη διαδρομή που ξεκίνησε από τις γειτονιές της Αθήνας, πέρασε από το Στόμιο και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ταξίδεψε στη Γένοβα, στάθμευσε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, έφτασε μέχρι και το Αλγέρι και κορυφώθηκε σε κάθε νομό, τώρα φτάνει στο τέλος της. Το τέλος όμως είναι το καλύτερο απ' όλα. Ετσι μας έχει μάθει τόσα χρόνια το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», έτσι και φέτος, είναι συνεπές στο ραντεβού του με τη νεολαία και το λαό της Αθήνας.

Οι πύλες του ανοίγουν αύριο στο γνώριμο και όμορφο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων της φοιτητικής εστίας Ιλισίων και για τέσσερις μέρες θα παραμείνουν ανοιχτές, να υποδέχονται τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, που αναμένεται και φέτος να το αγκαλιάσουν θερμά.

Το Φεστιβάλ με την πλούσια θεματολογία, τα περίπτερα και τις συζητήσεις του, θα αγγίξει την επικαιρότητα, τις πολιτικές εξελίξεις που ζήσαμε τον τελευταίο χρόνο, αλλά και αυτές που βρίσκονται μπροστά μας. Θα αποτελέσει κάλεσμα συσπείρωσης για τους αγώνες που έρχονται και θα φωτίσει τη διέξοδο, την προοπτική που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος. Κορυφαία στιγμή της πολιτικής παρέμβασης του τετραήμερου, η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, το Σάββατο 22/9, στις 9 το βράδυ. Μια μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 21/9, θα μιλήσει από το βήμα του Φεστιβάλ ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός.

Παράλληλα όμως, το Φεστιβάλ δεν παύει να είναι και μια μεγάλη νεολαιίστικη γιορτή. Ετσι, μια σειρά γνωστών και καταξιωμένων δημιουργών και καλλιτεχνών θα παρελάσουν από τις τρεις σκηνές του, προσφέροντας ουσιαστική ψυχαγωγία και μάλιστα, πολύ προσιτή για κάθε νέο κι εργαζόμενο. Μαζί τους, νέοι καλλιτέχνες κάνουν τα πρώτα τους βήματα στις σκηνές του Φεστιβάλ, διαμορφώνουν τη δική τους σχέση με το κοινό, βρίσκουν το βήμα έκφρασης που τους στερεί το ασφυκτικό σταρ σίστεμ και η εμπορευματοποίηση της τέχνης. Δεν είναι όμως μόνο η μουσική κι οι συναυλίες. Φέτος, στο Φεστιβάλ θα έχουν τη δική τους θέση και νέοι καλλιτέχνες εικαστικών τεχνών, σ' ένα χώρο όπου θα εκθέτουν τα έργα τους, θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τον κόσμο, ενώ θα ετοιμάζουν και αφιερώματα κι εκπλήξεις. Επίσης, το δικό του ξεχωριστό πρόγραμμα θα έχει και ο παιδότοπος, η όαση δημιουργίας και κεφιού για τους λιλιπούτειους φίλους του Φεστιβάλ.


Νέοι και μεγαλύτεροι έχουν κλείσει από τώρα τα ραντεβού τους. Αυτό φαίνεται από την πλατιά εξόρμηση των μελών και στελεχών της ΚΝΕ, με το εισιτήριο και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο χέρι, στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους δουλιάς και τα στέκια νεολαίας. Ετσι, το μόνο που μένει είναι να μετρήσουμε τις ώρες, μέχρι αύριο το απόγευμα, που τα φώτα της μεγάλης γιορτής θα ανάψουν και οι πόρτες της θα ανοίξουν για να αγκαλιάσουν πλατιά το λαό και τη νεολαία της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ