Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εντείνονται οι διεργασίες μορφοποίησης «νέων» εναλλακτικών για το κεφάλαιο

Συνεχίζονται οι διεργασίες στην εγχώρια, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, σοσιαλδημοκρατία, στην ευρύτερη διαδικασία αναζήτησης κυβερνητικών εναλλακτικών για τη διαχείριση της εξουσίας του κεφαλαίου.

Ενόψει της μορφοποίησης ενός νέου φορέα, υποψηφιότητα για την ηγεσία του ανακοίνωσε και ο πρ. υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης. Σε δηλώσεις του, υποστήριξε ότι «είναι απαραίτητο να υπάρξει μια νέα προοδευτική παράταξη που θα προχωρήσει αλλαγές στο πολιτικό σύστημα», επαναδιατυπώνοντας την άποψή του ότι θα πρέπει να πάρει χαρακτηριστικά προεδρικού συστήματος. Πρόσθεσε ότι ο νέος πολιτικός φορέας θα πρέπει να συνεργαστεί με «όλους» για να λυθούν «τα προβλήματα της χώρας». Εξ ου και φάνηκε πρόθυμος για στήριξη στη ΝΔ για την προώθηση καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Εβαλε, δε, στόχο η νέα παράταξη να αναδειχτεί αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ φάνηκε θετικός σε ενδεχόμενη συμμετοχή του Ποταμιού στο όλο εγχείρημα.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου, υπό διαμόρφωση φορέα είναι η Φώφη Γεννηματά και ο Γ. Καμίνης, ενώ αναμένονται και οι τελικές αποφάσεις του Στ. Θεοδωράκη, όπως και άλλων. Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, μπαίνει στόχος οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής να πραγματοποιηθούν περί τα τέλη Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ