Σάββατο 26 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές στην Καισαριανή

Σκηνή από την ταινία «Τα 400 χτυπήματα»
Σκηνή από την ταινία «Τα 400 χτυπήματα»
Συνεχίζονται στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο Καισαριανής «Αιολία» οι προβολές ποιοτικών ταινιών απ' όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα για σήμερα και τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Αυγούστου: «Καζαμπλάνκα» (1942) του Λάικλ Κέρτιζ. Τιμήθηκε με τρία Οσκαρ και ήταν υποψήφια για άλλα πέντε. Ο Ρίτσαρντ Μπλέιν ζει στην Καζαμπλάνκα και είναι ιδιοκτήτης ενός κλαμπ. Η Καζαμπλάνκα είναι ένα μέρος το οποίο οι φυγάδες από τη ναζιστική Γερμανία χρησιμοποιούν ως πρώτο σταθμό του δρόμου τους προς την Αμερική. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα ζευγάρι, η Ιλζα και ο Βίκτορ Λάσλο. Ο Λάσλο είναι ένας καταδιωκόμενος ηγέτης της Αντίστασης και η Ιλζα ένας παλιός έρωτας του Ρίτσαρντ, από την εποχή που ζούσε στο Παρίσι... Με τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Ινγκριντ Μπέργκμαν.

Δευτέρα 28, Τρίτη 29 Αυγούστου: «Ο εξαιρετικός κύριος Lazhar» (2011) του Φιλίπ Φαραλντό. Ενας Αλγερινός, που αναζητά πολιτικό άσυλο στον Καναδά, προσλαμβάνεται σε μια τάξη αντικαθιστώντας τη δασκάλα, που αυτοκτόνησε. Με τους Μοχάμεντ Φελάγκ και Σοφί Νέλις.

Τετάρτη 30, Πέμπτη 31 Αυγούστου: «Τα 400 χτυπήματα» (1959). Η πρώτη ταινία του Φρανσουά Τριφό. Μια από τις πρώτες ταινίες που αποτύπωσαν ένα νέο τότε κινηματογραφικό ρεύμα, τη νουβέλ βαγκ. Η αδιαφορία των γονιών του και η αυταρχική συμπεριφορά του σχολείου σπρώχνουν τον 13χρονο Αντουάν, ο οποίος ονειρεύεται τη θάλασσα, σε ένα ταξίδι φυγής στους δρόμους του Παρισιού. Με τους Ζαν - Πιερ Λεό και Αλμπέρ Ρεμί.

Οι ώρες προβολών είναι στις 21.30. Από Δευτέρα έως Πέμπτη η είσοδος είναι δωρεάν και την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή κοστίζει 5 ευρώ.

Διεύθυνση: Σολομωνίδου & Φιλαδελφείας, Καισαριανή. Τηλέφωνο: 210.7247.600.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ