Σάββατο 26 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία την Τρίτη στη ΛΑΡΚΟ

Τις κινητοποιήσεις τους με αιχμή το αίτημα για κατάργηση του «σκλαβοπάζαρου» των εργολαβιών συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ, με την απόφαση του Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας για 24ωρη απεργία την Τρίτη 29/8. Το Συνδικάτο καλεί όλους τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, αορίστου χρόνου και εργολαβικούς, σε απεργιακή συγκέντρωση στις 5.30 π.μ. στην κεντρική πύλη και σε πορεία που θα περάσει από τα γραφεία της επιχείρησης στη Λάρυμνα. Αμέσως μετά, καλεί σε Γενική Συνέλευση στον κινηματογράφο «Ιλιον».

Με την απεργία, οι εργαζόμενοι δίνουν απάντηση στις απολύσεις οχτώ εργολαβικών συναδέλφων τους στις αρχές του μήνα, καθώς και στο «παιχνίδι» της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ να καλέσει τους απολυμένους να επιστρέψουν στη δουλειά, προκειμένου να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει το κλαδικό Συνδικάτο, για να τους απολύσει ξανά την επόμενη μέρα.

Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο αναφέρει: «Σήμερα οι συνάδελφοί μας έχουν πάρει την απόλυση με Δικαστικό Επιμελητή. Η εργολάβος δεν τους έχει καταβάλει όλα τα δεδουλευμένα, η καταγγελία Σύμβασης έχει πλαστές ημερομηνίες πρόσληψης, με αποτέλεσμα να μην πάρουν αποζημίωση και επίδομα ανεργίας. Η Διοίκηση και η Διεύθυνση μέχρι σήμερα αρνείται πεισματικά να δώσει τις ωροχτυπήσεις που βεβαιώνουν την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, κάνοντας προκλητικά πλάτες στους εργολάβους».

Το Συνδικάτο απαιτεί την κατάργηση των εργολαβιών και παλεύει για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που αφορούν όλους τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ